NIEUWE DiRT RALLY 2.0™ TRAILER TOONT KLASSIEKE RALLY AUTO’S

Codemasters heeft de nieuwste trailer voor DiRT Rally 2.0™ uitgebracht. In deze nieuwe video, ‘Rally Through the Ages’, worden de meest iconische voertuigen in de geschiedenis van rally uitgelicht. De trailer is nu beschikbaar op het Youtube kanaal.

De Alpine Renault A110 1600 S rijdt door Nieuw-Zeeland en staat voor het beste van de jaren 60, terwijl de Ford Escort Mk II de spotlight steelt in Australië, in de jaren 70. De Audi Sport quattro S1 E2 scheurt door de geasfalteerde straten van Spanje en belichaamt de kracht van Group B in de jaren 80, en New England biedt de perfecte herfst getinte achtergrond voor de SUBARU Impreza 1995 van Colin McRae.

De trailer toont ook een eerste blik op de feature stage degradatie van DiRT Rally 2.0. Degradatie heeft invloed op de manier waarop de oppervlakken evolueren in de loop van een rally-evenement.

‘Als je als eerste de weg op gaat, kan je last hebben van los grind, wat betekent dat je worstelt voor tractie – en dat maakt het moeilijk om een vloeiende race met goede podiumtijd neer te zetten’, zegt Jon Armstrong, Rally Consultant bij Codemasters. ‘De optimale looptijd ligt waarschijnlijk rond de 5e – 10e plaats omdat je dan geen last meer hebt van het losse oppervlak, en het is niet te ruw dat het je auto of ritme ruïneert’.

‘Hoe verder in de startvolgorde je start, hoe meer het oppervlak beïnvloed zal zijn, waarop je de rijstijl en zelfs je voertuig setup moet aanpassen om de track aan te kunnen. Hoewel je duizend keer dezelfde stage kunt afleggen, zullen deze stages elke keer een andere uitdaging bieden.’

Het officiële spel van het FIA World Rallycross Championship, gepresenteerd door Monster Energy, DiRT Rally 2.0 komt op 26 februari 2019 uit voor PlayStation®4, de Xbox One-familie en Windows PC (dvd en via Steam). Spelers die de Deluxe Edition bestellen hebben op 22 februari early access tot de game en zullen ook de eerste twee seizoenen van post release content ontvangen zodra ze beschikbaar zijn.

Voor meer nieuws over de komende release van DiRT Rally 2.0 kun je de studio volgen op Facebook en Twitter.