Nieuw competitief in-game-evenement gaat vandaag van start in Old School RuneScape

Leagues III: Shattered Relics stelt spelers in staat om de game op een volledig frisse manier te ervaren

Bekijk hier de trailer en muziekvideo

Woensdag 19 januari 2022, Cambridge, VK – Leagues III: Shattered Relics gaat vandaag live in Old School RuneScape voor zowel PC- als mobiele spelers. Het is een tijdelijk evenement dat spelers in staat stelt om de game op een volledig frisse manier te ervaren. De trailer en muziekvideo van Leagues III: Shattered Relics is nu te zien via: https://youtu.be/4gyfGJwpQRA.

Geheel nieuw systeem
Leagues III: Shattered Relics is nu live en loopt tot 3 maart 2022. Het speciale evenement introduceert een geheel nieuw Relic-systeem en draait om het verdienen van Relic-fragmenten via skilling, minigames en het verslaan van bazen. Deze Relics bieden krachtige buffs en modifiers voor het personage van de speler. Het nieuwe systeem stelt spelers in staat om Relic-fragmenten te combineren en grote krachten te ontdekken en ontgrendelen. Tot slot is het mogelijk voor spelers om exclusieve trofeeën en beloningen te verdienen.

Shattered Relics is het eerste Leagues-evenement dat spelers toegang geeft tot heel Gielinor in Old School RuneScape. Er is echter een twist: bijna alles is afgesloten. In de tutorial ontgrendelen spelers eerst de skills defence, thieving en fishing. Naarmate het avontuur vordert moeten echter andere skills worden vrijgespeeld.

Ook is dit het eerste Leagues-evenement waarin de geschiedenis van het speltype wordt uitgebreid met onder andere de introductie van een nieuw personage dat bekendstaat als The Sage. Ook is een nieuwe Leagues Hall toegevoegd waar spelers hun trofeeën en beloningen kunnen uitstallen. Bezoek de officiële website voor meer informatie over Leagues III: Shattered Relics.

Eerdere Leagues-evenementen groot succes
Leagues-evenementen werden voor het eerst geïntroduceerd in 2019. Spelers beginnen hierin vanaf nul en strijden in een alternatieve versie van Gielinor om zo snel mogelijk taken te voltooien en te levelen. Het is daarbij mogelijk om waardevolle beloningen te verdienen. Eedere League-evenementen zijn een groot succes gebleken bij de spelers. Zo zag Old School RuneScape zijn hoogste aantal gelijktijdige gebruikers ooit (170.000 spelers) tijdens League II: Trailblazer.