New Balance produceert mondkapjes voor algemeen gebruik als reactie op COVID-19

Leusden, 3 april 2020 – New Balance heeft een mondkapje voor algemeen gebruik ontwikkeld en schaalt de productie hiervoor op om te voorzien in de urgente vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen in Amerika. Dit doet zij als reactie op de wereldwijde COVID-19-pandemie. Het doel is om halverwege april 100.000 mondkapjes per week te produceren in haar Amerikaanse fabrieken in Lawrence (Massachusetts) en Norridgewock (Maine).

Opschalen en verbeteren
Het eerste prototype voor het mondkapje werd minder dan een week geleden ontwikkeld. Dit gebeurde in samenwerking met lokale medische- en R&D-instituten. De productie van de mondkapjes wordt nu opgeschaald. Tegelijkertijd zet New Balance zich in om het design en de materialen van de huidige mondkapjes te verbeteren om deze perfect aan de FDA-eisen te laten voldoen en zo een product te ontwikkelen dat gebruikt kan worden door medisch personeel in de frontlinie.

Break-even
New Balance werkt nauw samen met medische instellingen in Massachusetts en Maine om te doorzien waar de behoefte naar de mondkapjes het grootst is. New Balance ziet dit niet als een commerciële kans en streeft naar een break-even-situatie door prijsstelling en/of donaties. Zo kunnen veel van haar partners en medewerkers betrokken blijven, nu retailers gesloten zijn door de COVID-19-pandemie.

3D-printmogelijkheden
Parallel hieraan werkt het R&D-team van New Balance om te voorzien in de groeiende vraag naar andere persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals medische schorten en voetbescherming. Er worden bijvoorbeeld nieuwe prototypes en samenwerkingen onderzocht die optimaal gebruikmaken van de 3D-printmogelijkheden binnen New Balance.