New Balance onthult thuistenue van Liverpool FC voor seizoen 2019/20

De krijtstrepen zijn terug!

18 april 2019 – New Balance Football heeft vandaag het thuistenue van Liverpool Football Club voor seizoen 2019/20 onthuld. Het nieuwe tenue viert het 100-jarig bestaan van een van de meest succesvolle managers van de Reds en het Engelse voetbal: Bob Paisley OBE.

Het tenue heeft de handtekening van het icoon aan de binnenkant van de nek staan en wordt uitgebracht in een rode peperkleurige tint. Het is de officiële start van “Live it”, de campagne van New Balance voor het nieuwe seizoen, met als doel de legendarische geest te grijpen die Liverpool FC-fans over de hele wereld verenigt. Het tenue bevat ook de iconische witte strepen aan de voorkant van het shirt, voor het eerst geïntroduceerd in LFC’s tenues toen Paisley manager was in 1982/1983.

Het shirt is uitgerust met de innovatieve NB DRY-technologie, een vochtafvoerende stof die spelers vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal fris en fruitig houdt. Het tenue wordt compleet gemaakt door een korte broek en bijbehorende sokken in een atletische pasvorm die de stabiliteit en bewegingsvrijheid vergroot. De keeperskit is volledig fantoomzwart van kleur met gouden accenten en is ontwikkeld in lijn met de shirts van de buitenspelers.

Kenny McCallum, Algemeen Directeur van New Balance Football, zei: “We zijn erg enthousiast en trots om de New Balance Liverpool FC Home Kit te onthullen. Bob Paisley’s ongelooflijke erfenis was de ultieme inspiratie voor de strepen op het 2019/20-shirt in wat zijn 100ste jaar zou zijn geweest. We hopen dat dit ontwerp de club net zo succesvol maakt als toen Paisley zelf nog manager was”. Liverpool FC-verdediger Virgil van Dijk zei: “De home kit van dit jaar is ongelooflijk sterk. Ik kijk er echt naar uit om het te dragen en verder te bouwen aan de roemruchte geschiedenis van de club en het succes van dit seizoen”.

Vanaf donderdag 9 mei 2019 zijn de Liverpool FC Home Kit-producten verkrijgbaar in de Benelux bij onder andere Voetbalshop, Voetbaldirect, Intersport, Aktie Sport, Fulltime Sport, Mister Foot, Mark Sport, Soccerfanshop, Subside Sports, velen andere winkels en bij de New Balance store in Amsterdam. Kijk voor meer informatie over New Balance op www.newbalance.nl en www.newbalance.be.