New Balance lanceert nieuwe collectie Fresh Foam hardloopschoenen

Leusden, 07  januari 2019 – New Belance Royer, distributeur van sportmerk New Balance in de Benelux, kondigt een nieuwe collectie hardloopschoenen met Fresh Foam aan. De modellen Zante Pursuit en de 1080 v9 zijn vanaf nu beschikbaar, de Lazr v2 en More komen later dit jaar in respectievelijk maart en april in de winkels te liggen.

Fresh Foam
Fresh Foam is het ultieme dempende platform van New Balance. De grondslag van het ontwerp van alle Fresh Foam tussenzolen is het Data-to-Design principe. Voor het ontwerpen van een model wordt biomechanische data verzameld van een groep lopers met specifieke kenmerken. Deze data wordt gebruikt om de buitenzijde en bovenzijde van de tussenzool vorm te geven. Omdat de schoen op sommige plaatsen meer demping moet bieden (onder de hak) wordt de zijkant van de tussenzool voorzien van holle elementen. Wanneer meer stevigheid gewenst is in het midden van de schoen, is de buitenwand voorzien van bolle elementen, die minder gemakkelijk in te drukken zijn. Dit alles zorgt voor een schoen die zacht, comfortabel en stabiel is. Zo is er voor vrijwel iedere hardloper wel een geschikte New Balance Fresh Foam hardloopschoen beschikbaar!

Zante Pursuit
De nieuwe Fresh Foam Zante Pursuit is gemaakt voor snelheid, zonder het gevoel van comfort te verliezen. De tussenzool is op basis van de biomechanische data van lopers vormgegeven. De met een laser aangebrachte perforaties in de tussenzool maken de schoen op specifieke plekken onder de midden- en voorvoet nog iets zachter. Hypoknit is een belangrijke innovatie in het maken van een licht, soepel en tegelijk stevig bovenwerk. Door de speciale weeftechniek kunnen bepaalde delen meer of minder bewegen om ruimte te geven of juist stevigheid te bieden. De nieuwe Zante Pursuit is klaar voor het snellere hardloopwerk. De Zante Persuit is nu beschikbaar.

1080 v9
De nieuwe versie 9 van de Fresh Foam 1080 is zacht, stabiel, comfortabel en voorzien van de nieuwste innovaties. De data van testlopers is verwerkt in een iets meer verfijnde vormgeving van de tussenzool om een nog comfortabelere overgang van landing naar afzet te creëren. Om lekker soepel af te kunnen wikkelen is de slijtzool voorzien van speciale groeven, die de voorvoet iets flexibeler maken. Het bovenwerk van de midden- en voorvoet is voorzien van een speciaal gefabriceerd mesh materiaal, wat zorgt voor een mooi omsluitend geheel zonder vervelende stiksel, naden of randen. De 3D ontworpen Ultraheel omsluit de hiel doordat deze zich gemakkelijk naar je voet kan vormen. De Fresh Foam 1080 v9 is nu beschikbaar.

De Fresh Foam Lazr v2, een heerlijk zachte schoen voor hardlopers waarbij ook de uitstraling van de schoen erg belangrijk is, ligt vanaf 1 maart 2019 in de winkels en is de nieuwste versie van een relatief jong model van New Balance. Het andere model, de Fresh Foam More, is vanaf april dit jaar beschikbaar in de Benelux voor hardlopers die op zoek zijn naar maximale demping.

De Fresh Foam Zante Pursuit en 1080 v9 zijn verkrijgbaar in meerdere verschillende kleuren met een prijskaartje van respectievelijk 120,- euro en 170,- euro. Beide modellen zijn per direct beschikbaar bij uw dichtstbijzijnde running specialist en/of algemene sportzaak (bijv. Intersport, Run2Day, Runners’ Lab, Runnersworld, Trakks etc.). Daarnaast zijn beide modellen ook verkrijgbaar in de New Balance store in Amsterdam (Leidsestraat 30) en in de webshop via www.newbalance.nl en www.newbalance.be.