New Balance lanceert nieuwe 997-collectie

Iconische sneaker uit de jaren negentig in een modern jasje

Leusden, 31 januari 2019 – New Balance Royer, distributeur van sportmerk New Balance in de Benelux, kondigt vandaag aan dat de nieuwe 997-collectie vanaf 2 februari aanstaande in de winkels ligt. De iconische sneaker – die voor het eerst geïntroduceerd werd begin jaren negentig – komt in een compleet nieuwe variant, namelijk de moderne 997H.

De 997H komt voort uit twee iconische New Balance modellen: de 997 en de 998. Het klassieke ontwerp van Steven Smith is in een modern jasje gestoken en brengt een gedurfd ontwerp tot leven in een nieuwe versie. Het eindresultaat: een schoen opgebouwd uit suede, mesh en (synthetische) lederen details, een on-trend silhouet met opvallende kleuren geïnspireerd op de jaren negentig, een opnieuw ontworpen zool voor een eigentijdse look en bovenal een heerlijk licht gevoel. Naast één unisex uitvoering (CM997HAJ) zijn er eveneens verschillende kleurrijke heren- en dames uitvoeringen beschikbaar.

Sneakers met een rijke historie
In 1982 werd de 99x-familie geïntroduceerd met de 990. De nieuwe sneakerlijn maakte snel naam en kreeg door de jaren heen vele opvolgers. Waar de 995 en 996 kleine stapjes zette eind jaren tachtig, kwam begin jaren negentig een hele ambitieuze opvolger in de vorm van de 997. De klassieke 997 maakte op visueel vlak veel indruk en het nu iconische model werd ontzettend populair. Zo populair dat sneakerheads over de hele wereld in de rij stonden voor een exemplaar.

De 997H is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en kost slechts 95,- euro. Ze zijn medio midden februari onder andere verkrijgbaar bij Brantano Boutik, Torfs, Take Off, Marbaise en Ralet in België. Of Wehkamp, Sneakers, The Athlete’s Foot, De Bijenkorf en Hudson’s Bay in Nederland. Daarnaast zijn de sneakers uiteraard ook verkrijgbaar in de New Balance store in Amsterdam (Leidsestraat 30) en in de webshop via www.newbalance.nl en www.newbalance.be.