New Balance en Jaden Smith lanceren nieuwe samenwerking

New Balance en merkambassadeur Jaden Smith werken samen aan een nieuw, vegan-vriendelijk silhouet

Boston, 14 juli 2020 – New Balance werkt samen met merkambassadeur Jaden Smith aan een nieuw, veganistisch silhouet: NB for Jaden Smith Vision Racer. De NB for Jaden Smith Vision Racer combineert het klassieke New Balance-design met Jaden’s unieke, gedurfde en modieuze esthetiek voor een nieuw silhouet dat de grenzen van duurzaam geleide schoenen bij New Balance verlegt. Het nieuwe silhouet lanceert wereldwijd op 17 juli met een adviesprijs van $150 op www.newbalance.com.

Jaden Smith is een voorbeeld van de New Balance ‘fearlessly independent’ merkfilosofie. Dit komt tot uitdrukking in zijn unieke werk in fashion en muziek, zijn toewijding op het gebied van filantropie en milieubewustzijn en in het spreken over grotere mondiale kwesties en hoe deze zijn generatie beïnvloeden.

“Trouw blijven aan jezelf, teruggeven aan de gemeenschap, respect voor de merkhistorie een duidelijke toekomstvisie. Deze gedeelde waarden vormen de basis van de relatie tussen New Balance en Jaden Smith”, zegt Chris Davis, New Balance Chief Marketing Officer en Senior Vice President of Merchandising.

Al sinds het begin van de relatie heeft Jaden een praktische benadering om niet alleen met New Balance te werken aan een nieuw silhouet, maar ook om te leren over het creatieproces van schoenen. Van ontwerp en ontwikkeling tot productie en supply chain-logistiek. Jaden’s passie voor duurzaamheid en vooruitstrevende mode, gekoppeld aan een waardering voor het klassieke New Balance-product, leidde tot de visie achter de NB for Jaden Smith Vision Racer.

De NB for Jaden Smith Vision Racer combineert Jaden’s favoriete New Balance-modellen (de sportieve X-Racer en de klassieke 1700) met zijn hedendaagse esthetiek. De Vision Racer is veganistisch en elk element bevat gedeeltelijk gerecyclede materialen. Met het gebruik van duurzame en veganistische materialen op de Vision Racer heeft New Balance een stap gezet in zijn gehele supply chain. Deze ontwikkeling heeft het merk geholpen om het gebruik van duurzame en veganistische materialen uit te breiden en te versnellen.

Het NB for Jaden Smith Vision Racer bevat:

  • Tussenzool met EVA-omhulsel: de tussenzool bevat 5% EVA-omhulsel, waardoor een potentiële afvalstroom wordt verlicht.
  • Gedeeltelijk gerecyclede binnenzool: de inlegzool met dubbele densiteit bestaat uit schuim in de hakdrager. Het inlegschuim is gemaakt van een combinatie van 6% ricinusolie, 15% gerecycled schuim, 5% gerecycled rubber en 74% virgin PU. De hakdrager is gemaakt van 98% post-productie restschuim en rubber.
  • Gerecyclede hoge synthetische stoffen: het synthetisch leer wordt gemaakt van PU gelaagd op een dunne polyesterbasis en is een veganistisch alternatief voor traditioneel leer. De dunne polyesterbasis in deze kunstlederen bovenstukken bestaat voor 60% uit gerecycled polyester.
  • Gerecycled polyester: het textiel in de bovenvoering, het textiel op de tong en de kleine banden zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester. Het gerecyclede polyester dat op de Vision Racer wordt gebruikt is afkomstig van post-consumentenplastic in plaats van olie.

Extra kenmerken van de NB for Jaden Smith Vision Racer zijn onder andere reflecterende details op de tong, het N-logo, een uitgesproken, ijzige buitenzool met “Vision”-bedrukking en een met rubber beklede punt voor extra duurzaamheid, waarmee Jaden’s levensstijl van performen en skateboarden wordt ondersteund. De Vision Racer lanceert in een Golvende Baby Blue colorway, met extra kleuren later in 2020.