Nederlandse artiest Bakermat met zomerhit Baianá opgenomen in officiële soundtrack FIFA 21, de grootste sportgame ter wereld

De track zal in FIFA 21 en de daarin opgenomen straatvoetbal-game mode VOLTA FOOTBALL over de hele wereld te horen zijn vanaf 9 oktober wanneer de game internationaal wordt uitgebracht

AMSTERDAM – 30 september 2020 – Lodewijk Fluttert, beter bekend onder zijn artiestennaam Bakermat, is onder andere bekend van zijn wereldhits Vandaag (One Day), Baby en Living. Zijn meest recente, en ook grootste hit van afgelopen zomer, genaamd Baianá, die meteen internationaal werd opgepakt en onder andere platinum is gegaan in Frankrijk, is nu ook opgenomen in de officiële soundtrack van EA SPORTS FIFA21, waardoor hij nu via de console en PC bij gamers over de hele wereld te horen zal zijn.

De afgelopen jaren heeft Bakermat veel spraakmakende momenten beleefd in zijn carrière van o.a. zijn eigen podium op Tomorrowland, eigen festivals en veel internationale tours en shows, maar toch was er nog een jongensdroom die hij wilde laten uitkomen namelijk een van zijn nummers in zijn favoriete spel. Die kwam in vervulling toen op een dag de telefoon ging bij zijn manager Thierry Klein Bluemink, waarbij EA SPORTS liet weten erg gecharmeerd te zijn van de muziek van de van origine Twentenaar en ze zijn nummer wilde gebruiken in één van de officiële soundtracks in de nieuwe editie van EA SPORTS FIFA.

FIFA 21 is ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 9 oktober 2020 voor PlayStation®4, Xbox One, en PC via Origin™ en Steam. Volg al het nieuws in de EA SPORTS FIFA community op Facebook, Instagram en Twitter @easportsfifa.

De soundtrack van Bakermat is vanaf 9 oktober officieel te horen in het spel, maar zie hier al een unieke preview die tot stand is gekomen tussen Bakermat, EA SPORTS en FC Twente, dat de deuren van De Grolsch Veste opende voor unieke opnames in de kleedkamer, op het veld en de catacombe. FC Twente-spelers Ramiz Zerrouki en Thijs van Leeuwen maken ook hun opwachting in de video, die als bijlage te vinden is.