MILESTONE EN DORNA LANCEREN MotoGP™20 OP 23 APRIL  

MotoGP™20 levert de definitieve MotoGP™-ervaring met geweldige nieuwe gameplay-features en technische verbeteringen

Beyond. Together.

Milestone en Dorna Sports S.L. maken met trots bekend dat MotoGP™20, het nieuwste deel in de geliefde MotoGP™-franchise, op 23 april verschijnt voor PlayStation®4, Xbox One, Windows pc®/STEAM, Google Stadia en Nintendo Switch™. Voor het eerst in de geschiedenis van de serie verschijnt de game een paar weken na de officiële start van het MotoGP™ Championship; dit dankzij grote inspanningen van het ontwikkelteam, zodat spelers in hetzelfde 2020-seizoen kunnen racen als hun helden. Met MotoGP™20 kunnen spelers deelnemen aan het 2020-seizoen, racen tegen andere MotoGP™-kampioenen, of in de laarzen van een jonge, beginnende coureur stappen en vanaf de Red Bull MotoGP™ Rookies Cup de ladders beklimmen naar de hoogte klasse.

Na het grote succes van het vorige deel, dat door vakpers en spelers zeer goed werd ontvangen dankzij zowel revolutionaire als veelgevraagde features, gaat de MotoGP™ videogame nog een stapje verder met zelfs nog meer vernieuwingen en features. De traditionele adrenaline-stuwende gameplay, gekoesterd door de community, wordt nu gecombineerd met een meer strategische en realistische benadering van de races. Geniet van een pure MotoGP™-ervaring, van box tot track!

Strategie is essentieel
In MotoGP™20 krijgen spelers volledige controle over hun carrières, waarbij ze beslissingen kunnen maken die op de tracks ook echt verschil maken. De Managerial Career is eindelijk terug met vele nieuwe features die de rijkunst en strategische vaardigheden van spelers tot het uiterste zullen beproeven! Spelers kunnen zich aansluiten bij een officieel 2020-team of een nieuw team vormen dat wordt gesponsord door de echte merken uit de MotoGP-wereld. Daarbij krijgen spelers de leiding over een volledig Entourage dat hen ondersteunt bij het selecteren van een nieuw team, het analyseren van race-gegevens of het verbeteren van motorfietsen. Net als in de echte MotoGP™, moeten spelers de beste keuzes maken om een winnende strategie te vinden waarmee ze kampioen kunnen worden.

Beleef een echte MotoGP™-race
Tijdens de races is het vooral van belang dat je de snelste bent, en bij het winnen van kostbare milliseconden telt elk detail. Daarom krijgen spelers in MotoGP™20 een belangrijke rol bij het ontwikkelen van de motorfiets. Zo kunnen ze de prestatie van verschillende onderdelen verbeteren, ontwikkelpunten verdienen en investeren, en hun R&D-personeel inzetten om het hoogste niveau te bereiken. Aerodynamica, elektronica, motorvermogen en brandstofverbruik zijn slechts enkele voorbeelden van de vele technische onderdelen die spelers kunnen managen om hun motorfietsen te verbeteren.

Het ontwikkelteam heeft alles op alles gezet om de gameplay veel strategischer en realistischer te maken, met gloednieuwe features die het realisme versterken, zoals brandstofmanagement, asymmetrische bandenslijtage en, voor het eerst in de geschiedenis van de franchise, aerodynamische schade die van impact is op uiterlijk en prestatie van de motorfiets. Omdat het ontwikkelteam altijd streeft naar extreem realisme, zijn de physics van de game compleet herzien om de gameplay meer technisch en skill-gebaseerd te maken.

Vele van de features die van de voorganger een groot succes maakten, keren dit jaar terug met tal van verbeteringen, gebaseerd op de kostbare feedback die Milestone ontving van zijn gepassioneerde community:

  • Een vernieuwde historische mode. Eén van de populairste game-modes van de community keert terug in gloednieuwe vorm, met volledige, willekeurig gegenereerde races die spelers moeten winnen om de meest iconische coureurs en motors te verzamelen.
  • Neurale AI gaat 2.0. Wat velen als een utopie beschouwden, werd werkelijkheid. Vorig jaar leverde A.N.N.A. (een afkorting van Artificial Neural Network Agent) een snellere, natuurlijkere en eerlijkere AI. Dit jaar hebben Milestone’s ontwikkelaars de mogelijkheden van A.N.N.A. nog eens verder uitgebreid, waardoor ze het verbruik van brandstof en banden strategisch kan managen, net als echte coureurs dat doen.
  • Nieuwe Editors. In MotoGP™20 kunnen spelers naast Stickers, Helmets, Racing Numbers en Lower-back patches ook de kleuren van de motorfietsen van hun Custom Team aanpassen, om geheel in eigen stijl op de baan te verschijnen.
  • De beste online-ervaring. Dankzij de dedicated servers voor de Multiplayer-mode wordt de online-ervaring leuker en betrouwbaarder. Daarnaast hebben we quality of life-verbeteringen doorgevoerd die de online-gameplay in alle modes verder verbeteren: Public Matches, Private Matches en Race Director Mode.

Na drie geslaagde edities, organiseren Dorna en Milestone ook dit jaar weer het MotoGP™ eSport Championship, waarin spelers van over de hele wereld om de World Champion-titel kunnen strijden. De vierde editie van het MotoGP™ eSport Championship krijgt een vernieuwde formule, ga voor meer informatie naar: https://esport.motogp.com

MotoGP™20 verschijnt op 23 april voor PlayStation®4, Xbox One, Windows pc®/STEAM, Google Stadia en Nintendo Switch™.