Logitech zet nieuwe standaard op het gebied van video conferencing

De hybride werkruimte wordt aanzienlijk verbeterd met deze simpele, flexibele en schaalbare ‘all-in-one videobars’: de Logitech Rally Bar en Logitech Rally Bar Mini

NEWARK, Calif. & LAUSANNE, Zwitserland – 15 januari 2021 – Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) heeft de lat voor video conferencing nog hoger gelegd met de aankondiging van een reeks op PC gebaseerde oplossingen die samenwerken met toonaangevende video conferencing services, zoals Microsoft Teams en Zoom. Maak kennis met de nieuwe Logitech Rally Bar, ontworpen met oog op middelgrote ruimtes en de Logitech Rally Bar Mini, die speciaal ontwikkeld is voor kleine ruimtes. Deze zogeheten videobars geven meeting rooms een boost dankzij video van bioscoopkwaliteit en kraakheldere audio, verwerkt in een alles-in-een design. De nieuwe Logitech RoomMate stelt gebruikers in staat stelt om te werken met video conferencing services op Logitech conference camera’s, zonder een PC of Mac. Het opzetten, managen en gebruiken van video conferencing apparatuur wordt hierdoor aanzienlijk eenvoudiger gemaakt, waardoor de kwaliteit van meetings in hybride en snel veranderende werkomgevingen wordt verhoogd.

“We focussen ons altijd op de behoeften van onze klanten, en streven ernaar om hen hierin te voorzien met producten van hoge kwaliteit die voor een redelijke prijs worden aangeboden,” zegt Scott Wharton, general manager en vice president van Logitech Video Collaboration. “Van gebruiksgemak en manageability, tot het schaalbaar maken van business. We willen onze producten beter en uitgebreider maken, terwijl we complexiteit reduceren. Het is ons doel om video te implementeren in iedere meeting room ter wereld. Om dat voor elkaar te krijgen maken wij producten die gebruiksvriendelijk zijn en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding vertegenwoordigen, iets waarvan wij geloven het te hebben bereikt met deze nieuwe lijn producten.’’

Video conferencing is in toenemende mate een integraal onderdeel van iedere business. Logitech’s nieuwste Rally-productlijn zet een nieuwe standaard als het gaat om flexibele meeting room-oplossingen. Zo kan de gebruiker ondersteunde video conferencing-applicaties, zoals Microsoft Teams en Zoom, native afspelen op de Rally Bar en Rally Bar Mini. Ook kunnen zij deze via USB virtueel met iedere PC of Mac verbinden. Het is zelfs mogelijk om een eigen apparaat mee te brengen (BYOD, bring your own device), waardoor de gebruiker zijn laptop in kan pluggen en een video service naar keuze kan gebruiken. Logitech’s nieuwe productlijn ondersteunt bovendien andere populaire video conferencing services, zoals GoToPexip en RingCentral.

Van een tweede camera op de videobars die zijn gericht op AI en analyses van de ruimte tot nauwkeurige geluidsweergave met Rally Mic Pods: ondernemingen hebben middels deze producten toegang tot schaalbare oplossingen die veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken zijn. Dankzij de volgende generatie Logitech-producten zijn organisaties er zeker van dat iedere meeting room, ongeacht formaat of opzet, en iedere werknemer, inclusief degenen die op afstand inschakelen, met elkaar verbonden zijn en dus niets te hoeven missen.

“Ons team heeft de mogelijkheid gekregen om te werken met de Logitech Rally Bar en ik kan niet anders zeggen dan dat wij onder de indruk zijn van zijn prestaties,” zegt Tomer Mekhty, vice president global IT operations bij ServiceNow. “Van verbeterde video- en audio performance, tot razendsnelle en eenvoudige installatie: de Rally Bar is een ideale oplossing voor onze moderne, verbonden meeting rooms.”

“Tijdens deze bijzondere periode, waarin de normale gang van zaken wordt verstoord, beveelt Ricoh de nieuwe video conferencing-oplossingen van harte aan. Logitech werkt in een ontzettend hoog tempo om baanbrekende technologie te ontwikkelen en om hun oplossingen en software gebruiksvriendelijk en effectief te houden. Het bedrijf luistert consistent naar de gebruiker en denkt continu vanuit zijn of haar perspectief, wat ons betreft de sleutel is om deze technologie veel in de praktijk te gebruiken. Onze klanten profiteren van de Logitech Rally Bar-producten, mede door ultieme flexibiliteit en de benadering om meeting rooms als belangrijk onderdeel van business te beschouwen,” zegt Andrew Nelson, EMEA sales director bij Ricoh Europe PLC.

De Rally Bar en Rally Bar Mini blinken uit op het gebied van performance en bevatten de volgende noemenswaardige features:

  • Geweldige beeldkwaliteit met resoluties tot 4K: Krijg het gevoel dat je je gesprekspartner in levende lijve treft dankzij de haarscherpe beeldkwaliteit van maximaal 4K. De Rally Bar is in staat om 5x optische zoom toe te passen zonder kwaliteitsverlies, welke digitaal kan worden verbeterd met tot wel 15x zoom.
  • Kraakhelder gespreksgeluid: Dankzij geavanceerde audio engineering bevatten beide video bars ultra lage distortion speakers om kraakhelder geluid te leveren. Deze vullen de ruimte met geluid tot in iedere hoek. De slimme microfoons pikken de stemmen van iedere aanwezige persoon op en focussen zich op helderheid tijdens gesprekken door de actieve spreker naar de voorgrond te halen. Dit stemgeluid wordt vervolgens automatisch gebalanceerd en ongewenst achtergrondgeluid wordt weggefilterd. Daarnaast zorgt een gepatenteerd anti-vibratiesysteem ervoor dat trillingen uit de speaker worden geminimaliseerd om optimale helderheid te waarborgen.
  • Stijlvol design: de Rally Bar en Rally Bar Mini bevatten afgeronde hoeken voor een elegante en minimalistische look. Bij het produceren is gebruik gemaakt van gerecycled materiaal op de speakers. Beide videobars zijn beschikbaar in de kleuren ‘Graphite’ of ‘White’ om perfect aan te sluiten op moderne meetingrooms.
  • Intelligent met ingebouwde AI: Beide videobars zijn uitgerust met Logitech RightSense-technologie en AI Viewfinder, een tweede camera die zich richt op Computer Vision. De camera detecteert menselijke figuren en verwerkt in real-time waar deze zich bevinden. Dankzij deze precisie van Logitech RightSense kunnen auto-framing en cameracontrole worden verbeterd, met als gevolg dat deelnemers van de meeting altijd zijn scherpgesteld, ondanks het moment waarop zij toetreden of bewegen.
  • Ongelooflijk eenvoudig op te zetten, te managen en te monitoren: Het veelzijdige, alles-in-een ontwerp zorgt ervoor dat de Rally Bar en Rally Bar Mini worden geleverd met efficiënt kabelmanagement, flexibele opties om het systeem te monteren en eenvoudige installatie met minimale inname van ruimte te garanderen. Het opzetten van het systeem duurt slechts enkele minuten en is eenvoudig te monitoren en te managen vanuit een enkel systeem: Logitech Sync of een management dashboard naar wens. Ook krijgt de gebruiker inzicht in hoe meeting rooms worden gebruikt met metrics zoals hoeveelheid mensen, wat met name belangrijk is om de bezetting van de ruimte in de gaten te houden voor een hybride werkplek.

Prijs en beschikbaarheid
De Logitech Rally Bar is het eerste product in de nieuwe lijn die aan het eind van dit kwartaal beschikbaar is. De Rally Bar wordt geleverd met ingebouwde ondersteuning voor Microsoft Teams Rooms op Android en Zoom Room app, waarbij Zoom direct beschikbaar is. De adviesprijs van de Rally Bar begint bij €3.999, de Rally Bar Mini begint bij €2.999 en de Logitech Roommate zal verkrijgbaar zijn vanaf €999. Beschikbaarheid van de Rally Bar Mini en Logitech Roommate volgt op een later moment. Logitech’s nieuwe productlijn werkt bovendien samen met GoTo, Pexip en RingCentral. Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Woon onze webinar over video conferencing bij
Op 3 februari 2021 hosten wij een webinar waarin u kunt ontdekken hoe opmerkelijk eenvoudig, hoogwaardige videoconferenties kunnen worden ingezet. Scott Wharton, Head of Video Collaboration bij Logitech, en Henry Levak, Head of Video Collaboration Products bij Logitech vertellen u meer en laten u kennismaken met het nieuwe en innovatieve productportfolio Logitech.

Registreer u nu om een plekje te reserveren en te leren hoe u de lat voor uw eigen videovergaderingen hoger legt. Dit kan via https://vcevents.logitech.com/logitech-global-events/

Deze webinar zal gehouden worden in het Engels en kunt u ook later terugkijken.