Logitech voert lijst aan van Europe’s Climate Leaders 2022

De tweede editie van Financial Times’ Statista-lijst met Europe’s Climate Leaders is bekend. In deze lijst worden bedrijven opgenomen die gedurende het afgelopen jaar de grootste uitstootreductie wisten te realiseren en daarmee een stap in de goede richting zetten.

Leusden, 12 april 2022 – Logitech kondigt met trots aan dat zij de lijst aanvoert van The Financial Times’ Europe Climate Leaders 2022. Het klimaat is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt op de agenda’s van bedrijven en dit jaar zijn de toewijding en vooruitstrevendheid van Logitech bekroond met de koppositie.

Joost Jetten, Head of Enterprise van Logitech Benelux, vertelt: “Logitech gelooft dat positieve verandering noodzakelijk is en dat de wereld bedrijven nodig heeft die opstaan voor duurzaamheid en diversiteit. Ik ben er trots op dat ik werkzaam ben voor een bedrijf dat zich hier écht om bekommert en daadwerkelijk doet wat het belooft. Dit is pas het begin van onze oplossingen, mindset en acties, maar we zijn ontzettend blij met de resultaten en deze speciale erkenning. We beloven plechtig aan toekomstige generaties dat we onze middelen en leiderschap inzetten om duurzaam werk de norm te maken en zo snel mogelijk volledig klimaatpositief te worden. Dit gaat verder dan klimaatneutraliteit: we blijven onze uitstoot verminderen en verwijderen meer CO2 dan we produceren.”

Duurzaamheid is een kernwaarde van Logitech
Logitech is de allereerste producent van consumentenelektronica die gedetailleerde labels over de CO2-impact op zijn producten heeft aangebracht, met de belofte om dit in zijn volledige assortiment te doen. Tegelijkertijd wordt er gebruikgemaakt van hernieuwbare energie en wordt er geïnvesteerd in hoogwaardige, gecertificeerde projecten om resterende CO2-impact te compenseren en aan te pakken.

Kom meer te weten over de duurzame inspanningen van Logitech om een klimaatpositieve status vanaf 2030 waar te kunnen maken: https://www.logitech.com/nl-nl/sustainability.html