Logitech Pen, de oplaadbare stylus voor USI-compatibele Chromebooks, ontworpen voor leerlingen

Nieuwe digitale stylus vergroot leerpotentieel voor leerlingen en leerkrachten in het primair en voortgezet onderwijs

Leusden – 18 januari 2022 – Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) heeft vandaag de Logitech Pen aangekondigd, de nieuwste stylus speciaal ontworpen voor scholieren die werken met touchscreen Chromebooks. De Logitech Pen voldoet aan de Universal Stylus Initiative-normen (USI) en is Works With Chromebook-gecertificeerd. Onderzoek toont aan dat fysiek notities maken tijdens de les een grote positieve invloed heeft op het onthouden van leerstof door leerlingen. De Logitech Pen is ontworpen voor én in samenwerking met leerlingen en leerkrachten, waardoor het daadwerkelijk de mogelijkheid biedt om op nieuwe manieren te leren en samen te werken.

”Leerlingen en leerkrachten gebruiken Chromebooks steeds vaker als een alledaags hulpmiddel, zowel op school als thuis. De Logitech Pen hebben wij ontwikkeld met het doel het volledige potentieel van Chromebooks in de klas te benutten”, zegt Michele Hermann, vicepresident Mobility en hoofd Education Solutions bij Logitech. “De Logitech Pen verandert met name de manier waarop leerlingen hun Chromebook gebruiken. Dit houdt in dat Chromebooks nog beter kunnen worden ingezet als tool om actief te leren door aantekeningen, schetsen en korte notities te maken; een methode die heeft bewezen het vermogen tot begrijpen en onthouden van leerstof te vergroten.”

De Logitech Pen heeft een comfortabele, siliconen grip en met zijn antislip-ontwerp is de stylus geschikt voor kinderen in alle stadia van hun motorische ontwikkeling. De actieve penpunt heeft 4096 niveaus van drukgevoeligheid, waardoor leerlingen lijnen of karakters duidelijker kunnen vormen dan met de vinger of een schrijfstift met rubberen punt. Daarnaast kunnen leerlingen uiterst nauwkeurig werken, zodat hun prestaties altijd een ware afspiegeling zijn van hun kennis. Dat maakt de Logitech Pen een ideale tool voor werk tijdens de les, huiswerk, examens, en vele andere doeleinden.

Voor directe interactie maken leerkrachten aantekeningen op hun Chromebook en leerlingen kunnen vlot aan de slag dankzij het slimme ontwerp van de Logitech Pen die niet gekoppeld hoeft te worden en compatibel is met USI-geschikte Chromebooks. De Logitech Pen is ontworpen voor gebruik in het klaslokaal, is daarom bestand tegen gemorste vloeistoffen en biedt valbescherming tot 1,2 meter. Opladen van de batterij is in een handomdraai gebeurd met dezelfde USB-C-oplader die al voor Chromebooks wordt gebruikt, en met een gebruiksduur tot 15 dagen bij normaal gebruik tijdens de les, zijn leerlingen op elk moment klaar om aan de slag te gaan.

Prijs en beschikbaarheid
De Logitech Pen is vanaf januari 2022 verkrijgbaar bij geselecteerde retailers tegen een adviesprijs van € 74,99. Bezoek voor meer informatie onze website, onze blog of volg ons op PinterestFacebookInstagram of Twitter.