Logitech omarmt ontwikkelcentrum Digibende van Filemon Wesselink

Meer dan 200 jongeren van Digibende hebben producten van Logitech in gebruik genomen

Leusden, 13 januari 2021 – Logitech Benelux heeft een bijdrage geleverd aan Digibende in de vorm van MK120 toetsenbord- en muis combinaties voor de beide Digibende locaties, zodat jongeren zich op een verantwoordelijke manier kunnen ontwikkelen op het gebied van techniek, creativiteit en de digitale wereld. Samen wordt er gekeken naar een intensievere samenwerking in de toekomst. Logitech is blij dat zij een bijdrage kunnen leveren aan deze organisatie en op deze manier Digibende kunnen steunen.

Dennis van Baaren country manager Logitech Benelux: “Een bijdrage leveren aan de educatie en het groeien van de jongeren is iets waar Logitech achter staat. In deze lastige COVID-19 tijd is het digitale landschap alleen maar belangrijker geworden. Educatie en scholing moeten wat ons betreft toegankelijk zijn voor iedereen en dat wij op deze manier een bijdrage kunnen leveren is prachtig.”

Digibende
Om alle adolescenten van Nederland met interesse in de digitale wereld een passende ontwikkelingsplek te bieden, is Digibende opgericht. Waarin het ontdekken van talenten centraal staat en men zich richt op jongeren in de leeftijd van 12 tot 28, die om uiteenlopende redenen uitgevallen zijn of dreigen uit te vallen binnen het onderwijs, stage- of werkplek. In voorkomende gevallen hebben deelnemers te maken met diagnoses als autisme, ADHD of hoogbegaafdheid.

Filemon Wesselink
In 2018 komt BNNVARA presentator Filemon Wesselink Digibende tegen. Hij heeft dan net het tweede seizoen van het programma Het Is Hier Autistisch gemaakt. Tijdens de opnames van dit programma ontdekte Filemon dat hij zelf een vorm van autisme heeft. In zijn zoektocht komt hij terecht bij een inspirerend initiatief in het technologie-hart van de wereld; Silicon Valley. Het initiatief is specifiek gericht op een doelgroep die in een reguliere omgeving aansluiting mist door bijvoorbeeld autisme of hoogbegaafdheid. Toen Filemon een soortgelijk initiatief in Nederland ontdekte, werd hij direct enthousiast. Inmiddels is Filemon gemiddeld 2 dagen per week bij Digibende werkzaam.
Gemiddeld maken 100 jongeren tussen de 12 en 28 jaar gebruik van het aanbod op locatie Kelpen-Oler. Vanwege het feit dat deze jongeren vanuit het hele land komen, wordt in het najaar van 2020 besloten een tweede locatie te openen in Amstelveen.

“Met deze toetsenborden en muizen kunnen wij heel veel jongeren blij maken op de verschillende locaties van Digibende”, aldus Filemon Wesselink. “We zijn ontzettend blij dat Logitech de kracht van onze aanpak ziet en deze omarmt”.

Voor meer infomatie over Digibende kijk op www.digibende.nl.