Logitech lanceert Thuiswerkdinsdag.nl tijdens nationale thuiswerkweek

Logitech helpt de groeiende groep thuiswerkers op weg met Thuiswerkdinsdag.nl

Leusden, 8 oktober – Om het alsmaar groeiende thuiswerken te stimuleren, lanceert Logitech for Business de website Thuiswerkdinsdag.nl.  De website staat vol met tips over het inrichten van de ideale thuiswerkplek. De afgelopen jaren omarmde Logitech de nationale thuiswerkweek* met sponsoring en diverse activiteiten. Dit jaar doet Logitech er een schepje bij bovenop met Thuiswerkdinsdag.nl én de internationale #WorkFromAnywhere Week.

Thuiswerkdinsdag.nl
Voor de meeste mensen geldt: werken betekent reistijd. Dat zal voor de een half uur tot een uur per dag betekenen, maar voor een groot deel van werkend Nederland is het toch al snel anderhalf uur of langer. Uit onderzoek blijkt dat een vijfde van de Nederlandse werknemers dagelijks ten minste 90 minuten kwijt is aan woon-werkverkeer. Veel mensen ervaren ook een hogere productiviteit wanneer ze thuiswerken en geven aan thuis geconcentreerder te kunnen werken. Dit zijn slechts een aantal van de vele voordelen van thuiswerken. Adviezen en handige tips voor de ideale thuiswerkplek geeft Logitech op de nieuwe site Thuiswerkdinsdag.nl. De site bevat inmiddels een aantal blogs en zal de komende maanden telkens worden uitgebreid met tips, adviezen en partnerbijdrages.

Internationale #WorkFromAnywhere Week
Logitech lanceert deze week voor het eerst de internationale #WorkFromAnywhere Week, die plaatsvindt van 7 – 11 oktober. Bedrijven die flexibiliteit op de werkplek op prijs stellen, kunnen deelnemen door deze week hun solidariteit via social media te tonen via de hashtag #WorkFromAnywhere. Logitech moedigt mensen wereldwijd aan om waar mogelijk op afstand te werken. Om bedrijven te bedanken voor deelname, zal Logitech een donatie doen aan de National Forest Foundation. Deelnemende bedrijven worden bovendien met hun logo vermeld op de #WorkFromAnywhere Week website.

De ultieme workflow
Technologische ontwikkelingen als glasvezelinternet en videoconferencing maken het steeds gemakkelijker om thuis te werken. Ook schieten de co-working spaces als paddestoelen uit de grond. Eerder dit jaar publiceerde Logitech een onderzoek waaruit blijkt dat 50 procent van de Nederlandse respondenten flexibiliteit als grootste voordeel van thuiswerken noemt. “Mensen komen thuis beter in hun workflow, mede doordat ze zijn afgesloten van de gezellige invloeden op de werkvloer. Ze kunnen zich hier beter door concentreren en dat resulteert in een werkdag die efficiënter en productiever is. Bovendien beginnen werknemers vaak eerder met werken en stoppen ze later. Voor beide partijen kan thuiswerken een groot voordeel zijn”, zegt Angela Hordijk, Channel Marketing Manager – Logitech for Business.

De juiste tools zijn essentieel 
“Een laptop of desktop zonder goede accessoires is een beetje als een auto zonder stoelen: het werkt, maar prettig is het niet. Bij Logitech weten we dat als geen ander. Daarom zijn we continu bezig met het vernieuwen van onze effectieve en gelouwerde producten. Of het nu gaat om muizen, koptelefoons, videoconferencingsystemen of geavanceerde toetsenborden: de producten van Logitech maken werken comfortabeler, gemakkelijker én sneller. Ook thuiswerken dus! Op Thuiswerkdinsdag.nl geven experts tips over het creëren van de ideale thuiswerkplek”, zegt Dennis van Baaren, Managing Director van Logitech Benelux.

Bezoek Thuiswerkdinsdag.nl voor meer informatie en blogs over thuiswerken.

* National #WFH week