Logitech heeft de ideale headset ontworpen voor jonge leerlingen en onderwijsinstellingen

Logitech Zone Learn is een duurzame, bedrade headset die samen met onderwijzers en leerlingen is ontworpen. Er zijn twee versies beschikbaar: één voor op het oor en één voor over het oor.

LAUSANNE, Zwitserland en NEWARK, Californië – 4 april 2023 – Logitech International (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) heeft Logitech Learn uitgebracht in de Benelux: bedrade headsets die op maat zijn gemaakt voor jonge leerlingen om hen te helpen gefocust te blijven, langdurig te studeren en optimaal klaar te stomen voor het voortgezet onderwijs. De duurzame headsets zijn ontworpen voor hoofden met een kleinere omvang en beschikken over vervangbare oorkussens en bekabeling.

“We hebben Zone Learn ontworpen met de hoge audiokwaliteit die je van Logitech gewend bent. Leerlingen kunnen ongestoord studeren en opgaan in de educatieve apps die zij gebruiken om zich beter te ontplooien en te ontwikkelen, zonder afgeleid te worden”, vertelt Michele Hermann, general manager en head of education solutions bij LogitechLogitech heeft tientallen jaren ervaring en bakken met kennis als het aankomt op audio en dat komt wederom samen in deze headset die is bestemd voor jonge leerlingen, op weg naar het voortgezet onderwijs.” 

Van concept tot eindproduct
Logitech heeft nauw samengewerkt met onderwijzers en studenten – van het eerste concept tot het laatste prototype – om de Logitech Learn te ontwikkelen. Het resultaat is een headset die is ontworpen, vervaardigd en getest om op ieder moment geconcentreerd te kunnen studeren, waar dan ook. Daarnaast worden Chromebooks veelvuldig gebruikt in het onderwijs en om daar op in te spelen is de headset Works With Chromebook (WWCB)-gecertificeerd.

Het belang van comfort
Uit een enquête die door Logitech en Education Week is afgenomen bij meer dan 1000 onderwijzers blijkt dat 74% van mening is dat lichamelijk comfort van een leerling invloed heeft op zijn of haar betrokkenheid. Dankzij Zone Learn kunnen studenten beter opgaan in audio- en videomateriaal dat tijdens lessen wordt ingezet en dat bij het maken van huiswerk wordt gebruikt. Iedere Zone Learn-headset is speciaal ontworpen voor kleinere hoofden en maakt gebruik van een lichtgewicht hoofdband met een comfortabele, zachte laag. Ook kunnen leerlingen de armen van de headset aanpassen, zodat ze zelf een perfecte fit kunnen kiezen. Op deze manier blijft de headset ook netjes op zijn plek.

Duurzaam en veelzijdig
Logitech Zone Learn is ontworpen om lang mee te gaan en kan beslist tegen een stootje: de headsets zijn intensief getest en hebben talloze valpartijen overleefd om aan de militaire standaard 810G te kunnen voldoen. Ook bieden ze verschillende plug-and-play-opties, waaronder 3.5MM AUX, USB-A en USB-C-connectoren, zodat ze naadloos functioneren met verschillende apparaten, conferencingplatformen en besturingssystemen. Hierdoor kunnen leerlingen hun headsets altijd aansluiten op de apparatuur die door onderwijsinstellingen wordt gebruikt. Een investering in nieuwe technologie is daardoor niet snel vereist. Indien nodig, dan kunnen onderwijzers de headsets van hun leerlingen zelf eenvoudig repareren met optionele, vervangbare oorkussens en bekabeling. Ook kunnen onderwijsinstellingen wisselen van over-ear naar on-ear pads en vice versa.

Meer informatie over Logitech Zone Learn is te vinden op: https://www.logitech.com/nl-nl/products/education/headsets/zone-learn-headset.html