Logitech G’s eerste officieel gelicenseerde League of Legends game-uitrusting vanaf vandaag verkrijgbaar

LEUSDEN – 16 maart 2021 –  Logitech G, een merk van Logitech, (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) en leider op het gebied van gamingtechnologieën en -uitrustingen, heeft aangekondigd dat hun eerste officieel gelicenseerde League of Legends game-uitrusting vanaf vandaag verkrijgbaar is in de Benelux. De zogeheten K/DA-collectie, die in oktober 2020 werd aangekondigd en voorheen alleen nog beschikbaar in Azië was, maakt deel uit van een exclusief, meerjarige samenwerking met Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends (LoL), de meest gespeelde PC-game ter wereld.

“We streven ernaar onze spelers de beste en meest expressieve manieren te bieden om hun liefde en passie voor League of Legends te tonen”, zegt Christian Bayley, directeur consumentenproducten bij Riot Games. “Om die reden zijn we verheugd om samen te werken met Logitech G om een unieke game-uitrusting van wereldklasse aan LoL- en K/DA-fans over de hele wereld te brengen.” 

League of Legends is een op teams-gebaseerde strategie-game waarin twee teams van vijf krachtige Champions het tegen elkaar opnemen om de Nexus van het andere team te vernietigen. Het is toonaangevend in de gamesindustrie met een piek van 8 miljoen gelijktijdige spelers die elke dag inloggen. K/DA, een virtuele popgroep met alternatieve versies van enkele Champions waaronder Akali, Ahri, Evelynn, Seraphine en Kai’Sa, maakte hun debuut in 2018 tijdens de World Championship met het nummer Pop/Stars. In de tussentijd heeft dit nummer bijna 193 miljoen streams op Spotify, is de videoclip al meer dan 424 miljoen keer bekeken en staat het album vol features van succesvolle artiesten als TWICE, Madison Beer en Bea Miller. De collectie biedt fans hoogwaardige gaming-gear van Logitech G in unieke, op K/DA-geïnspireerde designs. Op deze manier kunnen de 115 miljoen League of Legends- en K/DA-fans wereldwijd hun setup customizen met de beste gaming-gear op de markt.

“We zijn vereerd dat we zijn geselecteerd als de officiële en exclusieve partner van RIOT Games voor ’s werelds grootste game ooit, League of Legends”, zegt Peter Kingsley, Chief Marketing Officer bij Logitech G. “Onze meerjarige samenwerking gaat verscheidene technologie- en ontwerpimplementaties brengen die League of Legends-fans de beste manier bieden om de game te spelen.” 

De K/DA-collectie is een verzameling van Logitech G’s meest populaire gaming-gear waaronder twee grote favorieten van de community: de Logitech G502 HERO Gaming Mouse en het Logitech G PRO Mechanical Gaming Keyboard. Aangevuld door nog eens vier gaming producten bestaat de volledige K/DA-collectie uit de volgende zes producten waarvan spelers kunnen gaan genieten:

  • Logitech G733 K/DA LIGHTSPEED Wireless Headset
  • Logitech G333 K/DA Earphones
  • Logitech G502 HERO K/DA Mouse
  • Logitech G305 K/DA LIGHTSPEED Wireless Mouse
  • Logitech G PRO K/DA Mechanical Keyboard
  • Logitech G840 K/DA Mouse Pad

Alle producten uit de K/DA-collectie zijn vanaf vandaag in de Benelux verkrijgbaar via LogitechG.com en Amazon.