Logitech G sleept hoogste onderscheiding in esportswereld in de wacht

Logitech G wint Esports Award 2020, nominatie door vakjury omgezet in winst dankzij massale hoeveelheid stemmen van de community

Dinsdag 1 december 2020 – Logitech G heeft zijn jarenlange toewijding en investeringen in de wereld van esports bekroond zien worden tijdens de Esports Awards 2020. Het bedrijf werd afgelopen week beloond met de titel ‘Esports commercial partner of the year.’ Een Esports Award is de hoogste onderscheiding in de industrie en bovendien een prijs die wordt uitgereikt aan de hand van waardering vanuit de gaming community.

Logitech G werd voorafgaand genomineerd door een vakjury en vervolgens mocht de community zijn stem laten horen. Vorig jaar zat Logitech G al dicht bij een overwinning, maar dit jaar heeft de fabrikant de prestigieuze prijs daadwerkelijk in handen.

Dennis van Baaren, Country Manager bij Logitech Benelux, is trots en ziet loon na hard werken: ‘Competitief gamen zit in het DNA van Logitech G en we zijn ontzettend trots om na jarenlange focus op teams, leagues en PRO series deze award in de wacht te slepen. Dat de gaming community ons verkiest boven de andere grote spelers in de markt is een grote eer en bij deze spreken wij dan ook onze dank uit. Deze erkenning binnen de esportsindustrie bevestigt onze esports ecosysteem strategie en leidende positie. Met de nimmer aflatende passie en creativiteit van onze mensen zijn we klaar voor verdere groei in de komende jaren.”

Initiatieven en betrokkenheid
De award is naast inspanningen op globaal en Europees niveau een beloning voor betrokkenheid van Logitech G op Benelux-niveau. Zo zijn er partnerships opgezet met ECV Esports en Mcon Esports om aanstormend talent en gevestigde namen te voorzien van de beste gear. Voor komend jaar liggen samenwerkingen met Esports Hub Gelderland en het Belgische Outplayed Esports Center in het verschiet, waar Logitech G zijn expertise gaat inzetten.

Op globale schaal zijn talloze voorbeelden te noemen van betrokkenheid in de wereld van esports: zo is Logitech G initiatiefnemer van de Logitech McLaren G Challenge. Hier strijden jaarlijks duizenden deelnemers van over de hele wereld voor de titel van beste simracer en daarnaast fungeert de G Challenge als een springplank naar een professionele carrière. Ook is er een samenwerking met esportsfenomeen Shroud en is Logitech G verbonden met de League of Legends-franchise, waar onlangs op het WK vier Logitech G-teams het tot de halve finales schopten en er een zelfs met de wereldtitel naar huis ging.

Over de Logitech G PRO Series
Een kenmerkende productlijn die is ontwikkeld om aan de torenhoge eisen van esporters te voldoen is de Logitech G PRO Series. Deze producten zijn met én voor professionele spelers ontwikkeld, zodat zij maximale prestaties kunnen leveren. Denk bijvoorbeeld aan de Logitech G Pro X-headset, waarbij zorgvuldig aandacht is besteed aan het implementeren van BLUE VO!CE-microfoontechnologie om optimale communicatie te kunnen garanderen. Een andere publieksfavoriet is de draadloze Logitech G PRO X SUPERLIGHT-gamingmuis, die een ongelooflijk gewicht heeft van minder dan 63 gram.

Over de Esports Awards
De Esports Awards zijn in het leven geroepen om de top te eren op het gebied van performance en innovatie, evenals de spelers, teams, media, hardware providers, games, evenementen en persoonlijkheden binnen de esportsindustrie. Daarnaast staan deze awards voor het creëren van begrip en het highlighten van complexe processen die achter de schermen plaatsvinden: van het opzetten van toernooien tot het uitzenden ervan.