Logitech G luidt nieuw tijdperk van gamen in met de Aurora-collectie

De nieuwe collectie bevordert inclusiviteit en moedigt alle gamers aan om op hun eigen manier te spelen

LEUSDEN – 26 juli 2022 – Logitech G, een merk van Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) en leider op het gebied van gamingtechnologieën en -uitrustingen, heeft vandaag de Aurora-collectie geïntroduceerd. De nieuwe collectie bestaat uit de G735 Wireless Gaming HeadsetG715 Wireless Gaming KeyboardG713 Gaming KeyboardG705 Wireless Gaming Mouse en acht op maat gemaakte accessoires. Deze zijn ontworpen om gender inclusief te zijn en niet gender uitsluitend. Het richt zich op de behoeften en wensen van vrouwelijke gamers, terwijl het ook alle gamers aanspreekt die op zoek zijn naar een speels ontwerp.

De Aurora-collectie heeft een kenmerkende esthetiek en design, maar biedt ook de mogelijkheid tot personalisatie via aangepaste accessoires en kleuropties. De collectie is uitgerust met geavanceerde gaming-technologieën van Logitech G, zoals de LIGHTSPEED draadloze technologie met hoge prestaties en Blue VO!CE-microfoontechnologie. Het resultaat is een collectie die alle gamers uitnodigt om zichzelf te zijn en tegelijkertijd ook geavanceerde set functies aanbiedt die alle gamers mogen verwachten van Logitech G.

“Een groot deel van de gamesindustrie is blijven steken in een one-size-fits-all-mentaliteit. Echter, dat weerspiegelt niet het brede scala aan consumenten die gericht zijn op zelfexpressie en het spelen van games voor hun plezier. Het past ook zeker niet bij Logitech’s streven om oplossingen te bieden voor alle gamers. Toen we naar onze eigen gaming-producten keken, realiseerden we ons dat we meer konden doen,” zegt Ujesh Desai, Vice President en General Manager van Logitech G. “Met de Aurora-collectie hebben we een genderinclusieve-collectie gecreëerd waarin comfort, laagdrempeligheid en speelsheid centraal staan en die onze langetermijn belofte ondersteunt om iedereen het plezier van het gamen te laten ervaren.”

De Aurora-collectie is ontworpen op basis van de feedback van vrouwelijke gamers uit de hele community, en tot leven gebracht door een team van voornamelijk vrouwelijke innovatie-, ontwerp-, technische en marketingleiders bij Logitech. De collectie werd gecreëerd om tegemoet te komen aan de gaming wensen en -behoeften van een ondervertegenwoordigd segment gamers en om de toekomst van gaming opnieuw vorm te geven, waarbij vertegenwoordiging nadrukkelijk aanwezig is.

Het ontwerpproces werd geleid door de volgende drie principes:

  • Comfort: In de ontwerpfase heeft het team rekening gehouden met zaken als: langer haar, brillen, oorbellen en kleinere handen. Het team gaf prioriteit aan producten die goed aanvoelden en er goed uitzagen om langere speelsessies te ondersteunen. Ze onderzochten verschillende materialen en afwerkingen die licht en zacht aanvoelden.
  • Toegankelijkheid: Om de toegankelijkheid aan te pakken, week het team af van de typische scherpe randen, zwarte kleurstellingen en schreeuwerige esthetiek om een meer welkome ervaring te creëren met zachtere tonen, doorschijnende materialen en kalmerende verlichting.

  • Speelsheid: De Aurora-collectie moedigt zelfexpressie aan. De producten worden geleverd in de basiskleur White Mist met de mogelijkheid om ze aan te passen met Pink Dawn- en Green Flash-accessoires. Spelers kunnen zich ook van hun creatieve kant laten zien met duizenden aanpasbare verlichtingscombinaties die beschikbaar zijn in de G HUB met de kenmerkende Aurora Collection-verlichting die we ‘Play Moods’ noemen.

“Ons streven om een genderinclusieve-collectie met gaming-producten samen te stellen, daagde ons uit om oude ideeën opzij te zetten en onszelf een aantal essentiële vragen te stellen over onze eigen liefde voor gamen,” aldus Tiffany Beers, Hoofd Gaming Innovation bij Logitech G. “Door ons te richten op ontwerpen voor voornamelijk vrouwelijke gamers, hebben we niet alleen dat bereikt, maar hebben we ook een collectie gecreëerd waarvan we hopen dat deze betekenisvol is voor een nog groter segment gamers, voorbij gender en stereotypen. We zijn enthousiast over de Aurora-collectie en wat deze vertegenwoordigt.”

De Aurora-collectie bestaat uit: 

  • G735 Wireless Gaming Headset – Met een White Mist-afwerking, RGB-verlichting en on-ear dual-audiomixing is de G735 een veelzijdige optie voor elke speler. Het is de eerste Logitech G-headset die beschikt over de nieuwe Blue VO!CE-microfoontechnologie, waardoor het mogelijk is om de stem van een speler te moduleren en audio-instellingen op te slaan in de Logitech G Hub-software. De G735 Wireless Gaming Headset is ook voor kleinere hoofdmaten beschikbaar en maximaliseert zodoende het comfort voor alle spelers. Gamers kunnen genieten van lange gamesessies met een batterijduur van meer dan 56 uur (zonder verlichting), en draadloze vrijheid ervaren via de bekroonde draadloze LIGHTSPEED-technologie van Logitech G en Bluetooth®-connectiviteit.
  • G715 en G713 Mechanical Gaming Keyboards – Deze leveren low-key vibes met high-key prestaties, zodat spelers zich kunnen uiten, en spelen, op hun manier. Een compacte, TKL-layout, en verstelbare hoogte zorgen de hele dag lang voor comfort. Pak hem in en gebruik hem overal met een oplaadbare batterij die 25 uur non-stop gamen levert, en draadloze LIGHTSPEED-technologie en Bluetooth®-connectiviteit bevat. Beide toetsenborden worden geleverd met een Cloud-Soft palmsteun voor extra comfort.
  • G705 Wireless Gaming Mouse – Speciaal ontworpen voor kleinere handen, met een compacte, aansluitende pasvorm en geavanceerde gamingtechnologie. De G705 weegt slechts 85 gram, waardoor deze langdurig, lichtgewicht comfort en prestaties levert. Met een gaming-grade sensor, ultra-responsieve draadloze LIGHTSPEED-technologie, Bluetooth®-connectiviteit en een gemakkelijk bereikbare DPI-cycling knop kunnen gamers op hun best spelen.

  • Accessoires – Til de collectie naar een hoger niveau met acht nieuwe accessoires, waaronder accenten zoals de wolkvormige palmsteun,kabel-houder en eenhartvormige opbergdoosje. Andere accessoires zijn oorkussentjes en boom-microfoons, G713 en G715 toetsenbord bovenplaten, keycap trekker en borstel, en een muismat voor gamers om hun speelstijl aan te passen.

Als aanvulling op de Aurora-collectie kunnen gamers hun gamestreams upgraden met een speciale editie van de populaire Blue Yeti-microfoon, verkrijgbaar in twee nieuwe kleurstellingen: Pink Dawn en White Mist. Deze Yeti-microfoons bevatten ook exclusieve stream overlays van Streamlabs, die streamers de mogelijkheid geeft om hun stream te personaliseren voor Twitch, YouTube en/of Facebook. De Yeti beschikt ook over de Blue VO!CE-technologie, waardoor gamers toegang hebben tot leuke vocale effecten zoals DJ Robot en Helium Chipmunk, studiotools zoals EQ en NVIDIA Broadcast Noise Removal, en HD-audiosamples. Blue VO!CE is toegankelijk via de Logitech G HUB.

Net als al onze andere gamingproducten, is de hele Aurora-collectie gecertificeerd CarbonNeutral®, wat betekent dat we hoogwaardige gecertificeerde koolstofcompensaties financieren om de koolstofimpact van het product tot nul te reduceren. De producten zijn gemaakt van post-consumer gerecycled materiaal en de papieren verpakking is afkomstig uit FSCTM-gecertificeerde bossen. Draag een steentje bij aan een verantwoord beheer van de bossen in de wereld door voor deze gamingproducten te kiezen. Ga voor meer informatie over onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid naar onze website.

Prijzen en beschikbaarheid
Alle producten uit de collectie zijn nu verkrijgbaar op LogitechG.com en bij bekende retailers. De Logitech G735 Headset heeft een adviesprijs van € 229,99. De Logitech G715 en Logitech G713 TKL gaming-toetsenborden hebben een adviesprijs van respectievelijk € 199,99 en € 169,99. De Logitech G705 Gaming Mouse heeft een adviesprijs van € 99,99. De speciale Blue Yeti USB-microfoon heeft een adviesprijs van € 139,99. Accessoires voor de collectie zijn exclusief verkrijgbaar op LogitechG.com. Bezoek voor meer informatie onze website, onze blog of neem contact met ons op via Twitter en Instagram.