Logitech G en ECV esports slaan handen ineen om esportstalenten te vinden en ontwikkelen

26 oktober vindt de eerstvolgende selectiedag voor het professionele Fortnite-team van ECV esports plaats

LEUSDEN, Nederland – 27 september 2019 – Vandaag heeft Logitech G, een merk van Logitech, een langdurige samenwerking met ECV esports aangekondigd om de Nederlandse esportswereld naar een hoger niveau te tillen. De partijen gaan samen op zoek naar aanstormend esportstalent, en zullen geselecteerde talenten laten groeien met behulp van de professionele esports-producten van Logitech G en een coachingstraject vanuit ECV esports. Op 26 oktober 2019 vindt de eerstvolgende selectiedag plaats waar deelnemers in vier sessies de mogelijkheid krijgen om hun Fortnite-skills te laten zien.

Topprestaties op de hoogste podia
De producten van Logitech G hebben zich al vaak bewezen op de hoogste podia van gerenommeerde, internationale esportstoernooien. Zo heeft bijvoorbeeld het Deense topteam Astralis deze maand de StarLadder Berlin Major gewonnen in Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) en heeft G2 Esports de LEC Summer Split gewonnen in League of Legends. ‘Beide teams spelen exclusief met de high-performance esports-gear van Logitech G, dus we zijn ervan overtuigd hiermee onze lokale teams te kunnen versterken’, aldus Marc van den Helder, Marketing Manager Benelux bij Logitech G. ‘De Logitech G-lijn is ontwikkeld voor de meest veeleisende, professionele esporters, en we zijn enorm blij dat Logitech G ons helpt om de optimale omgeving te bieden voor onze teams om naar het hoogste niveau door te stoten’, voegt Sidney Lehmann van ECV esports daaraan toe. Het Logitech G-logo prijkt groot op de voorkant van het shirt van ECV esports, om de commitment naar de buitenwereld verder te kunnen communiceren.

Groei ECV esports en het HERO-programma
Onlangs heeft ECV esports al 4 nieuwe Fortnite-spelers, 7 nieuwe FIFA-spelers en twee gloednieuwe teams voor CS:GO en Rainbow Six: Siege aangetrokken. Desalniettemin zullen de partijen samen continu op zoek gaan naar nieuw talent. ‘We zien ontzettend veel goede spelers in Nederland, maar we zien ook dat ze hulp nodig hebben om te professionaliseren en om uiteindelijk door te kunnen breken’, verklaart Sidney Lehmann. Nieuwe spelers van ECV esports worden onderdeel van het HERO-programma, wat uit 2 basisonderdelen bestaat: life-skills en game-skills. ECV esports gebruikt de Verantwoord Gamen-formule als het gaat om life-skills: talenten wordt zich bewust gemaakt van het eigen gamegedrag en worden geholpen om de balans te vinden tussen het gamen en het dagelijkse leven. Naast de life-skills en game-skills worden de talenten gecoached op algemene esportskennis, fysieke gesteldheid, voeding en socialmediagebruik.

Optimale randvoorwaarden van talentontwikeling
Met onder andere het HERO-programma zorgen beide partijen voor de optimale randvoorwaarden van talentontwikkeling. Spelers worden daarnaast ook uitgerust met de beste Logitech G-apparatuur, worden door Logitech G bijgestaan op grote toernooien en worden betrokken bij evenementen als GameForce en DreamHack Rotterdam. Bovendien is ECV esports onlangs verhuisd naar de Esports Game Arena te Alphen aan den Rijn om talenten beter en effectiever te kunnen ondersteunen. Deze locatie geniet van betere faciliteiten, is centraal gelegen en kan als evenementenlocatie dienen voor onder andere de selectiedagen.

 

Fortnite Selectiedag op 26 oktober
Talentvolle gamers die dromen van een esports-carrière bij ECV esports kunnen zich aanmelden voor de Fortnite Selectiedag op 26 oktober 2019. Voor meer informatie over deze dag ga je naarhttps://www.ecvesports.nl/logitech-g-fortnite-selectiedag/.