League of Legends: Star Guardian-event vandaag van start met speciale muziekvideo

 

  • League of Legends-speler en fan brengt vandaag in samenwerking met Riot Games “Everything Goes On” uit
  • Het Star Guardian-event bevat een tijdelijke verhalende en interactieve ervaring, de komst van de nieuwe champion Nilah en bergen aan speciale cosmetics

 

14 juli 2022 – Star Guardian is een fan-favoriete franchise en keert terug voor een nieuw, tijdelijk seizoensevent in League of Legends PC, League of Legends: Wild Rift (iOS/Android) en Legends of Runeterra. Speciaal voor deze gelegenheid onthult Riot Games in samenwerking met Porter Robinson een unieke muziekvideo.

Het evenement duurt tien weken en bevat allerlei cosmetics, zoals speciale skins voor Akali, Kai’Sa, Ekko, Morgana, Fiddlesticks, Sona, Quinn, Rell, Taliyah en Nilah (PC) en Orianna, Seraphina, Ahri, Miss Fortune, Senna, Xayah en Rakan (Wild Rift). Spelers op PC krijgen ook toegang tot een exclusieve verhalende ervaring genaamd Star Guardian: Another Sky. Spelers beleven hiermee een meeslepend verhaal over liefde, verlies, vergeving en vriendschap door de ogen van een geheel nieuw team geleid door Akali en Kai’Sa.

“Een van mijn favoriete dingen ter wereld is de combinatie van muziek en animatie. Er is iets aan een snelle reeks shots van geliefde personages en dramatische momenten op emotioneel intense muziek dat me elke keer weer raakt. Ik had het idee dat wanneer je de eed aflegt om een Star Guardian te worden, je dit leven mag leiden als een held, maar iedereen die je daarvoor kende jou vergeet. Ik schreef de teksten vanuit het perspectief van de laatste nacht samen en concentreerde me op de tragedie daarvan. Fictie speelt zo’n belangrijke rol in het dagelijks leven van mensen. De verhalen die we onszelf vertellen en de verhalen die we ervaren zijn bepalend voor de manier waarop we de wereld zien. Ik denk dat dit nummer uiteindelijk een synthese is geworden van droevige scenario’s en wat ik in het echte leven meemaakte”, aldus Robinson over zijn inspiratie achter de track.

Eerbetoon aan populair anime-genre
Star Guardian is Riot Games’ eerbetoon aan mahō shōjo, een anime-genre dat jonge vrouwen in hun kracht zet, het belang van goede vrienden laat zien en authentieke representaties van iemands zelfbeeld viert. Star Guardian is een levendig, alternatief universum dat draait om een jonge cast van champions die overdag schoolrelaties onderhouden en ’s nachts de verantwoordelijkheden van magische krijgers dragen.

Nieuwe champion
Nilah is de 161e champion en arriveert gewapend met eindeloos enthousiasme en een zwaard zo vloeibaar als water. Deze vechtersbaas is vastbesloten om de strijd aan te gaan met de monsters waar ze op jaagt. Ze wordt gesteund door de kracht van de Joy Demon, wiens kracht ze gebruikt. Voor meer informatie over de gloednieuwe champion, bezoek de officiële website.

Royalty-vrij muziekalbum
Fans en liefhebbers van lo-fi muziek kunnen nu ook genieten van het royalty-vrije muziekalbum “Sessions: Taliyah Guardian of the Stars“. Het album met dance- en elektro-nummers is gratis beschikbaar op de belangrijkste streamingplatforms en op Youtube.

Riot Games Merchandise
Tot slot kunnen spelers vanaf 14 juli hun liefde voor Star Guardian uitdrukken met officiële Riot Games Merchandise plushies, kleding, sieraden en meer. De officiële collectie bevat ook door Riot ontworpen partnerartikelen van bedrijven als Good Smile Company, Secretlab RockLove en EMP.

Voor meer informatie over het Star Guardian-evenement, bezoek de officiële website.