League of Legends krijgt nieuwe champion: Nilah

Nilah: The Joy Unbound champion is beschikbaar vanaf patch 12.13

Bekijk hier de trailer

Woensdag, 22 juni 2022 – Riot games laat weten dat Nilah wordt toegevoegd aan League of Legends. Deze champion is een melee skirmisher in de bot lane. Ze versterkt zichzelf en haar teamgenoten wanneer positieve effecten dichtbij haar worden gecast. Dus verzamel je om haar heen om het vijandige team neer te halen.

Nilah is naast een avonturier ook een vrouw van onverzettelijke, bombastische vrolijkheid. Ze is een ascetische krijger die zich heeft verbonden aan een legendarische orde, die de kracht van een eeuwenoude demoon van vreugde inzet om onrecht te herstellen en groot kwaad te verslaan. Ze verbindt zich met deze demoon door een strikte code van rituelen te volgen. De kracht van de demoon verschijnt als glinsterend water vanuit het spirituele meer dat als zijn gevangenis dient. Ze is op een epische zoektocht naar degenen die Viego gevangen hebben gezet, maar voelt ook de terugkeer van een nog grotere bedreiging.

 • Passive – Joy Unending
  Als Nilah als laatste een minion raakt, krijgen zij en de dichtstbijzijnde champion uit haar team 50% van de experience die normaal verloren zou gaan door het delen met andere teamgenoten in de buurt.Nilah krijgt extra voordeel van heals en shields die door haar teamgenoten aan haar worden gegeven. Als een teamgenoot in de buurt een ability cast die Nilah of zichzelf health of shields geven, dan geeft Nilah het extra voordeel aan haarzelf en haar teamgenoot.
 • Q – Formless Blade
  Passive: Attacks en ability damage tegen champions negeren een deel van hun armor en healen Nilah voor een deel van de damage. Dit effect schaalt mee met de crit-chance en kan overhealen, waardoor Nilah een shield krijgt.Active: Nilah slaat in een rechte lijn vooruit en doet damage aan alle vijanden die geraakt worden. Het raken van een vijand verhoogt Nilah’s attack range en attack speed voor een paar seconden. Bovendien zullen haar basic attacks uit elkaar spatten, wat extra damage toebrengt.
 • W – Jubilant Veil
  Nilah hult zichzelf in mist, waardoor haar movement speed voor even versnelt, inkomende magic-damage wordt verminderd en alle inkomende basic attacks worden ontweken. Als je een champion uit je team aanraakt, wordt deze ook in de mist gehuld en krijgt deze dezelfde bonussen voor de helft van de duur.
 • E – Slipstream
  Nilah sprint door een target unit heen en beschadigt alle vijanden die ze passeert. Nilah kan 2 charges Slipstream tegelijk vasthouden.Nilah kan tijdens Slipstream haar Formless Blade (Q) gebruiken om zo een golf op haar pad te creëren, wat zowel damage toebrengt als haar empowered attacks activeert.
 • R – Apotheosis
  Nilah draait haar wapen om haar heen, doet daarmee damage en trekt vijanden naar het midden met een laatste burst. De damage healt Nilah voor een deel van de toegebrachte damage en zet overtollige healing om in een shield. De healing en shielding schalen mee met de critical strike-chance en worden gedeeld met teamgenoten in de buurt.