Laura de Witte nieuwe atlete New Balance

Leusden, 7 januari 2019 – Vandaag heeft New Balance Benelux haar samenwerking met de Nederlandse atlete Laura de Witte officieel bekendgemaakt. Laura de Witte zal voortaan on en off the track te zien zijn in New Balance kleding en schoenen.

Zusjes De Witte
Laura over haar keuze voor New Balance: “Mijn zus Lisanne heeft ook een samenwerking met New Balance en was erg positief. Dat was voor mij een belangrijke reden om ook voor New Balance te kiezen. Lisanne en ik trekken veel samen op en trainen altijd samen. Op zusjesdewitte.nl zijn onze trainingen, wedstrijden en andere avonturen te volgen. Ook houden we onze supporters op de hoogte via dagelijkse Instagram updates (@lisannedewitte en @lauradewitte)”, zegt de Nederlandse sprintster.

Laura de Witte
Laura doet aan atletiek sinds haar achtste. Haar persoonlijk record op de 400 meter is 52:15 waarmee ze derde staat op de Nederlandse ranglijst 2018. Tijdens de Olympische spelen in Rio de Janeiro verbeterde ze met haar teamgenotes Nicky van Leuveren, zus Lisanne de Witte en Madiea Ghafoor het Nederlandse record op de 4×400 estafette tot 3.26,98.

Nederlandse en Europese kampioenschappen
Op dit moment verblijft Laura samen met haar zus Lisanne in Stellenbosch Zuid-Afrika op trainingskamp. Daar stomen zij zich klaar voor het nieuwe seizoen richting de Nederlandse kampioenschappen indoor in Apeldoorn, met als hoofddoel de indoor Europese Kampioenschappen in Glasgow. Voor het zomerseizoen ligt de focus op kwalificatie en deelname aan de 400 meter individueel en 4×400 meter estafette tijdens de wereldkampioenschappen in Doha, die plaats vinden van 28 september tot en met 6 oktober.

Logische samenwerking
Voor ons was het niet meer dan logisch om samen te werken met beide zusjes De Witte. Ze zijn onafscheidelijk en zijn een geweldig visitekaartje voor de Nederlandse hardloopsport”, zegt Kor Louws van New Balance Benelux. “Niet alleen hun prestaties in het veld zijn geweldig, ook hun positiviteit en winnaarsmentaliteit passen perfect bij het merk New Balance.

Foto’s: © Owen Westerhout