Koch Media pakt twee keer brons bij European Excellence Awards

Benelux lancering F1® 2020 valt in de prijzen

Amsterdam, 11 december 2020 – Deze week zijn de nominaties én winnaars van de European Excellence bekendgemaakt. De European Excellence Awards worden jaarlijks toebedeeld aan “de meest effectieve PR-campagnes van Europa”. Koch Media Benelux won twee keer brons voor de lancering van F1® 2020: in de categorie Beste Entertainment campagne én beste Benelux/Frankrijk campagne.

Meest succesvolle F1®-game-lancering ooit
In de entertainmentcategorie stond Koch Media op de shortlist met o.a. Porsche en BBC. In de Benelux/France sectie deelde Koch Media de top 5 met o.a. Miele en Allianz. De jury schreef het volgende over de campagne: “De populariteit van de Formule 1 in Nederland is sterk gegroeid sinds Max Verstappen in 2015 toetrad tot F1®. 2020 had het jaar moeten zijn waarin Zandvoort na een afwezigheid van 35 jaar terug zou keren naar F1®! De F1® 2020-campagne werd de grootste en meest succesvolle F1®-game-lancering in de Benelux ooit.

In deze campagne kwam alles dat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd samen,” aldus Bernd Thien, MD bij Koch Media Benelux. “De F1 2020 was een uitgekiende mix van above the line op radio en TV, online, social media, sponsoring, branded content, influencermarketing, PR en een groot online event in samenwerking met Slam! Je kon dit jaar niet om de F1 game heen. We zien dit terug in prachtige doorverkoopcijfers en deze awards zijn de kers op de taart!”

Over de Digital Communication Awards
De European Excellence Awards belonen uitstekende prestaties op het gebied van PR en communicatie sinds 2007. Met categorieën van interne communicatie tot public relations, bieden de Awards een compleet overzicht van de meest succesvolle campagnes in Europa. De winnaars van de European Excellence Awards werden in verband met Covid-19, niet tijdens een awardshow uitgereikt maar via een online bekendmaking.

Voor toekomstig nieuws en details over de nieuwe features ga je naar de officiële game website of volg je F1® 2020 op Instagram, Twitter, YouTubeen Facebook.