Klassieke sci-fi survival-horror is terug in Dead Space, verkrijgbaar vanaf 27 januari 2023

De langverwachte remake, die opnieuw is opgebouwd met de Frostbite-engine, wordt uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc

Donderdag 12 mei 2022 – Motive, een studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA), heeft vandaag tijdens de tweede Developer Livestream ‘Crafting the Tension’ aangekondigd dat Dead Space™ vanaf 27 januari 2023 verkrijgbaar is voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Dead Space is een remake van de klassieke sci-fi survival-horror game die vanaf de grond opnieuw opgebouwd is met de Frostbite™-engine. De remake, die trouw blijft aan de visie van de originele game, bevat verbeterde audio en haarscherpe, meeslepende beelden, die zorgvuldig onder handen zijn genomen voor een nieuw niveau van realisme en kwaliteit.

Kom meer te weten over de grafische verbeteringen in de tweede Developer Livestream

“Het ontwikkelen van deze remake was geweldig voor ons bij Motive. We zijn groot fan van de franchise en willen deze behandelen met het respect dat hij verdient. Daarnaast is het fantastisch om de reacties van spelers te zien, terwijl we samen met hen deze ontwikkelingsreis doormaken”, aldus Phillippe Ducharme, Senior Producer van Dead Space“We maken geweldige vorderingen op onze weg naar de Alpha, en we kunnen met trots aankondigen dat de game volgend jaar in januari wordt uitgebracht. We kunnen niet wachten om zowel oude als nieuwe spelers te laten zien hoe we de originele ervaring in de remake hebben verbeterd om net zo veel impact te hebben op deze generatie.”

Dead Space plaatst spelers in de schoenen van Isaac Clarke, een ingenieur die op een routinemissie is om een gigantisch mijnbouwruimteschip, de USG Ishimura, te repareren. Aan boord van de Ishimura wacht hem een levende nachtmerrie. De bemanning van het schip is afgeslacht en geïnfecteerd, en Isaac’s vriendin Nicole – die zich ook aan boord bevindt – is verdwenen. Alleen en gevangen, met slechts zijn gereedschap en zijn vaardigheden, moet Isaac vechten om te overleven. Niet alleen tegen angstaanjagende monsters genaamd Necromorphs, maar ook tegen zijn eigen afbrokkelende geestelijke gezondheid.

Het team van Motive heeft tijdens de tweede Dead Space Developer Livestream laten zien hoe de game naar moderne visuele standaarden wordt getild en hoe de originele omgevingen, personages, VFX en nog veel meer opnieuw vanaf de grond zijn opgebouwd om een niveau van kwaliteit en detail te creëren dat past bij deze generatie hardware en pc’s. Door verbeteringen zoals dynamische, volumetrische belichting te combineren met atmosferische en omgevingseffecten die in full-HDR zijn gerenderd, stelt Dead Space spelers bovendien in staat om de angstaanjagende, beklemmende gangen van de USG Ishimura te doorlopen met een ongekend niveau van immersie in deze geliefde franchise.

Zal Isaac het gruwelijke mysterie van wat er met de geslachte bemanning en schip is gebeurd kunnen ontrafelen, of verdwijnt hij voor altijd in het koude vacuüm van de ruimte? Kom erachter wanneer Dead Space wereldwijd lanceert op 27 januari 2023 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van de remake, volg je Dead Space op FacebookInstagram, of Twitter, abonneer je op het YouTube-kanaal en bezoek je de officiële website.