Jagex en spelers vieren samen feest tijdens de 10e editie van de jaarlijkse Golden Gnome Awards

Afgelopen vrijdag zagen meer dan 100.000 mensen hoe de kampioenen van de RuneScape- en Old School RuneScape-communities werden bekendgemaakt

Maandag 23 november 2020, Cambridge, VK – Afgelopen vrijdag zijn de helden van de Jagex-community gekroond tijdens de 10e editie van de jaarlijkse Golden Gnome Awards. Het event viert het talent van de meest creatieve contentcreators binnen de RuneScape- en Old School RuneScape-communities. Dit jaar trok de show meer dan 100.000 kijkers op alle socialmediakanalen van Jagex.

De meest prestigieuze onderscheidingen van dit jaar waren de ‘Community Champion Award’ en de ‘Community Achievement Award’.  De winnaar van de Community Champion was RuneScape & Old School RuneScape Wiki,  de encyclopediepagina’s van allebei de games. Beide pagina’s worden geschreven en onderhouden door de spelers.

Content Creator ‘Faux’ nam de Outstanding Community Achievement Award mee naar huis voor het ophalen van $57,000 binnen vier uur ten behoeve van het St. Judes Children’s Research Hospital. Zowel de Community Champion als de Outstanding Community Achievement awards gaan naar leden van de RuneScape- en Old School RuneScape-communities die de wereldwijde fanbase van de games inspireren met bijzondere bijdragen.

In totaal werden er 21 Gnomes uitgereikt aan de meest getalenteerde videocontentcreators, fan artists, cosplayers en respectabele leden van de RuneScape-communities.

Pete McKay, Director of Community Management:
“We hebben gedurende de jaren ontzettend veel creativiteit gezien van de RuneScape-communities. De 10e editie van de Golden Gnomes is met 21 awards en een wereldwijde stream via al onze sociale kanalen onze grootste en meest uitgebreide ceremonie tot nu toe geweest. Onze community vormt echt de kern van de filosofie van onze games. Deze ceremonie heeft onze games, onze spelers en het team van Jagex bij elkaar gebracht om samen een ongelooflijke ervaring te delen. Ik ben zo trots op het niveau dat we hebben neergezet met deze productie vanuit onze eigen huizen.”

Het populaire gala wordt gewoonlijk gevierd tijdens RuneFest, het jaarlijkse festival van Jagex voor de fans. Door de omstandigheden van de aanhoudende pandemie door het coronavirus werd dit jaar de show volledig digitaal geproduceerd.

Het Premier Club Membership werd vorige week ook geïntroduceerd. Jagex hintte dat het spelers de beste waarde voor hun lidmaatschap op de games biedt in 2021, een jaar waarin het twintigjarige jubileum van RuneScape centraal staat.