Vertigo 6 - Inhaakkalender

Inhaakkalender 2017 (in Dutch)

2016 zit er bijna op… Een veelbewogen jaar met grote en onverwachte gebeurtenissen. We zijn benieuwd wat 2017 brengt en zien het jaar met veel vertrouwen en plezier tegemoet. Een aantal gebeurtenissen staan al vast! We trappen het jaar af met de nieuwjaarsduik, maar later in het jaar zullen evenementen als Pasen, Moederdag, Movember zich weer aandienen…

Maar ook Capslockday, May the 4th en no-pants day staan al weer op de agenda. Mooie momenten om alvast over na te denken en op in te haken via je je social media kanalen.

Inhaakspecialist Gonnie Spijkstra definieert een inhaker als ‘Een reclame-uiting waarvan het centrale thema verwijst naar een actuele gebeurtenis, nieuws of een trending topic.’ Dit kunnen vaststaande dagen zijn als Carnaval of Koningsdag, maar juist ook onverwachte gebeurtenissen als een Verkiezingsuitslag of een (gemist) landskampioenschap. Bedrijven die inhaken op onderwerpen die ‘het gesprek van de dag’ zijn en dit goed doen, kunnen onderdeel worden van dit gesprek. Dit levert extra aandacht op en vaak ook sympathie voor het merk. Er wordt ook wel gesproken over ‘newsjacking’ of ‘real time marketing’.

Download de Inhaakkalender van 2017 hier en doe er je voordeel mee! Inspiratie nodig?