Gameklassieker “Toki” vanaf 22 november op Nintendo Switch! Retrocollector’s-editie onthuld

Complete remake van het geliefde origineel

Amstelveen, 10 juli 2018 – Cultklassieker Toki keert terug op Nintendo Switch met een volledige remake, die vanaf de grond opnieuw is opgebouwd. Toki is helemaal opnieuw met de hand getekend en voorzien van gloednieuwe graphics. Bovendien is alle muziek opnieuw georkestreerd. Deze geliefde cult-2D-actie-en platformgame, die in 1989 op arcademachines werd uitgebracht, is vanaf 22 november 2018 verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

Spelers met warme herinneringen aan de gouden eeuw van arcadegames en de beroemde ‘insert coin’-boodschap, zullen heel erg blij zijn met de Retrocollector’s-editie. Deze editie bevat namelijk:

  • De fysieke versie van de game Toki voor Nintendo Switch;
  • Een exclusieve Toki comic van 16 pagina’s met het originele verhaal. Deze is geïllustreerd door Philippe Dessoly.
  • Lithographs
  • Stickervellen
  • Een stijlvolle mini-arcademachine (in de kleuren van de game) waar je de Nintendo Switch in kunt zetten!

Philippe Dessoly, de artiest van de originele versie van Toki – en tevens bekend om zijn officiële tekeningen van UFO Robot en Captain Harlock, is de Artistic Director van deze remake. Pierre Adane is toevertrouwd met de ontwikkeling van de game, terwijl de muziek is geschreven door Raphael Gesque, een ervaren componist van videogamemuziek. Ze hebben alle drie al een keer samengewerkt voor de game Mr Nutz.

Het verhaal van Toki:
Toki leeft rustig in de jungle, samen met zijn geliefde Miho. Wanneer de wrede voodoo-heks Vookimedlo en de gemene demoon Bashtar opduiken, wordt zijn rustige leven compleet op zijn kop gezet. Zijn geliefde Miho wordt ontvoerd en Toki zelf wordt omgetoverd tot een harige, trage chimpansee. Om Miho te bevrijden kruipt de speler in de huid van Toki en moet zich een weg weten te banen door sublieme omgevingen met oerlelijke schepsels. Toki kan lopen, springen, zwemmen, klimmen en, om zich van zijn vijanden te ontdoen, spuwen.

Toki komt 22 november 2018 uit voor de Nintendo Switch.