FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival op zoek naar de Beste Voetbalmoeder van Nederland

Aanmelden voor dit unieke kampioenschap kan vanaf vandaag

Utrecht, 27 juni 2018 – Het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival is op zoek naar de ‘Beste Voetbalmoeder van Nederland’. In een serie van leuke voetbal gerelateerde opdrachten wordt op 7 juli, tijdens het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival, bepaald welke moeder in Nederland er met de eretitel vandoor gaat. Elke deelnemer krijgt, samen met zoon of dochter, gratis toegang tot het festival. Aanmelden voor het unieke kampioenschap kan vanaf vandaag. De ‘Beste Voetbalmoeder van Nederland’ richt zich op (voetbal)moeders met voetballende kinderen van zes tot en met veertien jaar.

Voetbalmoeders spelen vaak een heel belangrijke rol binnen een gezin met voetballende kinderen.” zegt Marije Spijkerman, Campagne Manager bij Jaarbeurs Utrecht. “Zij zorgen voor de gezinsagenda, brengen de kids naar de trainingen en staan bij iedere wedstrijd vroeg langs de kant om ze aan te moedigen. Wij willen ze daarom extra in het zonnetje zetten!

Op 7 juli aanstaande vindt het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze dag is voor een groot gedeelte ingericht voor kinderen, maar ook voor moeders is er nu dus een extra attractie. In een serie van vier opdrachten, bestaande uit een drietal activiteiten en een kennisopdracht, worden moeders gecoacht door hun kinderen op jacht naar de titel ‘Beste Voetbalmoeder van Nederland’. De opdrachten bestaan o.a. uit: snelheidsmeter, Voetbaldarts XXL, inworpspel en een korte quiz. Tijdens het laatste onderdeel zullen de moeders en kinderen samen een team vormen om de vragen te beantwoorden.

Aanmelden voor de Beste Voetbalmoeder van Nederland
Via www.bestevoetbalmoeder.nl kunnen voetbalmoeders meer lezen over het evenement en zich inschrijven. De aanmelding is gratis, maar het aantal plekken is beperkt. Het team met de meest originele en overtuigende inschrijving maakt kans om op het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival te strijden voor de titel ‘Beste Voetbalmoeder van Nederland‘.

Het grootste voetbalfeest van Nederland
Het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival richt zich op jongens en meisjes van zes tot en met veertien jaar. Op het sportieve festival kunnen kinderen meedoen aan diverse wedstrijdvormen en nieuwe tricks leren. Er zijn veldjes uitgezet waar aankomende sterspelers hun voetbalkwaliteiten en trucs kunnen perfectioneren. Ook is er beach soccer, levend tafelvoetbal en zijn er nog veel meer Fun Games. In de esports area kunnen jongens en meisjes het opnemen tegen edivisie-spelers, de esporters van de Eredivisieclubs. Daarnaast zijn er talloze leuke voetbalgadgets te koop en zijn er 3 verschillende NK’s te zien, zoals het NK Panna.

De Derde Helft
Terwijl de kinderen zelf op pad zijn, hebben ouders, trainers en begeleiders de mogelijkheid lekker te ontspannen in de “Derde Helft”. Dit is dé voetbalkantine waar ze onder het genot van een kop koffie naar de meest spectaculaire doelpunten aller tijden kunnen kijken, gezellig mee kunnen doen aan een voetbalquiz of legendarische pronkstukken kunnen bewonderen in het voetbalmuseum. Daar hangt ondermeer het voetbalshirt van Marco van Basten waarin hij in 1988 één van de meest iconische doelpunten uit zijn carrière maakte.

Meer informatie over alle activiteiten is te lezen op www.voetbalfestival.nl. Het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival wordt door Jaarbeurs georganiseerd in samenwerking met FOX Sports, Eredivisie en mediapartner Voetbal International.