Formule 1-ervaring nu ook op festivals

Deelnemers strijden met en tegen elkaar om de snelste Ziggo eBattle F1-simracer te worden van hún evenement

Amsterdam, 19 april 2018 – Mede door de gekte rondom Max Verstappen wil Ziggo ook dit jaar iedereen de kans bieden om zich voor één dag een Formule 1-coureur te voelen. De populaire racegame-competitie Ziggo eBattle F1 gaat door, met als uitbreiding een festivaltruck die tot het einde van het raceseizoen langs festivals zal trekken. Hier kan iedereen gratis deelnemen aan de Ziggo eBattle F1 en strijden om de titel ‘beste simracer van Nederland’. De tour wordt vanavond, donderdag 19 april, afgetrapt op het Arenaplein tijdens Ajax-VVV Venlo.

Koningsdag, Bevrijdingsfestival, Vierdaagse en nog veel meer
Na de eerste stop bij Ajax-VVV zal de Ziggo eBattle F1 verder reizen naar andere grote evenementen, zodat Formule 1 liefhebbers uit heel Nederland het tegen elkaar kunnen opnemen in de populaire virtuele race. Oud Formule 1 coureur en eBattle ambassadeur Robert Doornbos is blij met deze stap voorwaarts. “We zijn onder meer te zien op Koningsdag Eindhoven, Bevrijdingsfestival, de Nijmeegse Vierdaagsefeesten en daar komen er nog tientallen bij. Ook zal de Ziggo eBattle F1 truck op het Arenaplein staan tijdens de thuiswedstrijden van AFC Ajax. Toch leuk om daar als Rotterdammer op deze manier aanwezig te zijn”, knipoogt hij.

Populaire simrace-competitie
Ook in de aanloop naar concerten in de Ziggo Dome en op pleinen door het hele land is de populaire gaming-competitie terug te vinden. Formule 1-analist Tom Coronel licht toe. “Het is een mooie verbreding op de raceweekenden. De deelnemers met de tien snelste rondetijden mogen het op donderdagavond tegen elkaar opnemen in onze jongerenshow, de eBattle Bar, een nieuw livestreamprogramma. En de twee snelsten mogen mij of Robert Doornbos als coach kiezen op vrijdagavond in het Formule 1 Café, de wekelijkse live Formule 1 talkshow op Ziggo Sport. Een geheel nieuwe opzet ten opzichte van vorig jaar. Maar dat mag ook wel, als je ziet hoe Robert moeite kreeg met die gamers aan het einde van het jaar.

Ziggo zendt de Formule 1 races live uit op Ziggo Sport en de eBattle F1 draagt bij aan het creëren van enthousiasme rondom de races. De Ziggo eBattle F1 wordt mede mogelijk gemaakt door Samsung, Playseat® en Southfields. Er wordt gespeeld met de officiële F1 2017 game van Codemasters.
De volledige touragenda is terug te vinden op Ziggo.nl/eBattle. Evenementorganisatoren die interesse hebben om de truck op hun event te plaatsen, kunnen contact opnemen met eBattle@emense.nl.

https://www.youtube.com/watch?v=BnPRRgAf7bY&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=0P3rVdagnuM&feature=youtu.be