Finale van de ESL League of Legends Eurocup 2019 vindt op 30 en 31 oktober plaats in Italië

Defusekids vertegenwoordigt Nederland, het Belgische team wordt binnenkort bekendgemaakt

Haarlem, Nederland – 5 augustus 2019 – Op 30 en 31 oktober nemen meerdere teams het tegen elkaar op tijdens de ESL League of Legends Eurocup 2019 Live Final in Italië. Defusekids, de winnaar van de ESL Dutch Championship, is het team dat uitkomt voor Nederland en het team dat de strijd aangaat namens België wordt binnenkort onthuld, nadat de Belgische kwalificaties zijn afgerond.

De deelnemers en hun coaches nemen op 2 tot en met 6 september eerst deel aan een Online Playoff. Hiervoor worden de ESL National Championship winnaars van Polen, Zuidoost Europa, Nederland, België, Tsjechië, Slowakije, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland uitgenodigd. Defusekids is het team dat de Nederlandse eer zal verdedigen en de winnaar van de Belgische kwalificaties, die binnenkort plaatsvinden, zal uitkomen namens België. Alle teams worden gesplitst in twee groepen van vier in een GSL Bo3 formaat om te bepalen wie zich plaatst voor de Live Final in Lucca, Italië. Daarnaast ontvangt de winnaar van een decider match tussen de nummers twee een ticket voor de finale.

Jaap Visser, Managing Director ESL Benelux, ziet enorm veel kansen voor nieuw talent binnen het prestigieuze esportstoernooi: “De ESL National Championship legt de grondslag voor het doorontwikkelen van nationaal talent. Binnen het wereldwijde esportsnetwerk van ESL wordt samengewerkt om dit talent door te laten groeien naar internationale podia. Dit hoort bij het van ‘zero to hero’ concept wat ESL faciliteert mede door het inzetten van haar eigen platform en de door ESL georganiseerde evenementen”.

Na een zinderende Online Playoff nemen de overgebleven deelnemers het tegen elkaar op in een single-elimination bracket die gedurende twee dagen wordt gespeeld. De Live Final, die bestaat uit een Bo3 halve finale en een Bo5 Grand Final, is onderdeel van de Italian Esports Open at Lucca Comics & Games: Het grootste comics, games en videogamesfestival in Europa met 500.000+ bezoekers in 2018.

Voor meer informatie over de ESL League of Legends Eurocup 2019, bezoek de officiële websiteTwitter- of Facebookpagina.