FC Straat en UEFA Futsal EURO 2022 sluiten partnership ter promotie van zaalvoetbal in Nederland

Soufiane Touzani ambassadeur UEFA Futsal EURO 2022

11 januari, Zeist – FC Straat, de online voetbalclub van Soufiane Touzani wordt partner van het grootste EK Futsal ooit. Van 19 januari t/m 6 februari gaan 16 landen in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen) met elkaar de strijd aan om de Europese titel.

Met 1 miljoen abonnees op YouTube en 1,2 miljoen volgers op Instagram is Soufiane Touzani de bekendste voetbal influencer van dit moment. De ex-Oranje Futsal international voetbalt al sinds jonge leeftijd op hoog niveau en staat vanaf zijn achttiende als ‘professioneel’ straatvoetballer bekend. Door zijn ervaring met futsal kan hij als geen ander de verbinding maken tussen de straat en de zaal.

“Door het partnership met UEFA Futsal EURO 2022 hopen we jong en oud kennis te laten maken met futsal”, zegt Touzani. “Met FC Straat gaan we onze volgers voorzien van toffe content. Als trotse ambassadeur van het toernooi mocht ik in oktober de Final Draw al hosten. Samen gaan we zorgen voor de groei van futsal in Nederland”.

Streetfutsal Championships
Van de straat naar de zaal is een kleine stap. Met het legacy programma van UEFA Futsal EURO 2022 hoopt de organisatie de jeugd te enthousiasmeren voor de sport. Binnen het programma worden onder andere de Streetfutsal Championships georganiseerd. Tijdens de Urban Sportsweek in Amsterdam werden de eerste voorrondes gespeeld. De competitie bestaat uit twee onderdelen: het reguliere 5 vs. 5 en een King Of The Court variant, waar er 3 vs. 3 wordt gespeeld. Onder toeziend oog van Touzani ging het er fanatiek tegenaan in de Centrale Markthal in Amsterdam.

Ook Keyan was erbij in Amsterdam. “Door FC Straat kan ik lekker buiten voetballen met anderen. Dat we nu ook een keer kennismaken met futsal is extra leuk. Ik ga het zeker volgen!”

Het vervolg van de Streetfutsal Championships zal afhankelijk zijn van de Covid-maatregelen. Maar dat moet jongens en meiden er niet van weerhouden te gaan sporten. “Juist in deze periode, is het belangrijk om te blijven bewegen. Ga naar buiten, beweeg en heb plezier met je vrienden”, vult Touzani aan. “En hoe kan dit nou beter dan door eerst samen te gaan voetballen op het pleintje om de hoek en daarna te ontspannen, terwijl je naar het EK Zaalvoetbal kijkt”.