F1®-COUREURS KRUIPEN OP 5 APRIL ACHTER HET STUUR VOOR DE FORMULA 1® VIRTUAL AUSTRALIAN GP

F1® 2019 populairder dan ooit door officiële F1 Esports Virtual GP-serie

Vanwege de huidige situatie rondom COVID-19 zullen de geplande Formule 1-races tot nader order mogelijk verplaatst worden naar later dit jaar. Gelukkig is er nu een andere manier om toch van de spanning en sensatie van F1® te genieten; komende zondag 5 april zal de tweede Formula 1® Virtual GP gehouden worden op het virtuele Australische Albert Park circuit in F1® 2019, het officiële spel van het 2019 FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP™ ontwikkeld door Codemasters. Dit keer wordt de grid o.a. gevuld door maar liefst vijf F1-coureurs: Charles Leclerc, Alex Albon, George Russell, Lando Norris en Nicholas Latifi.

Aanstaande zondag 5 april om 21:00 uur Nederlandse tijd zal de Virtual GP gereden worden. Meekijken kan live via Ziggo Sport en de officiële Formula 1 YouTube-, Twitch- en Facebookpagina’s. De race zal ongeveer 1,5 uur duren, waarvan een deel bestaat uit een kwalificatieronde om de gridpositie te bepalen gebaseerd op de snelste rondetijd. Door gevarieerde niveaus onder de deelnemers wordt de game zo ingesteld dat de race zo eerlijk en vermakelijk mogelijk zal verlopen.

De eerste virtuele race, de F1® Bahrain Virtual Grand Prix, werd gehouden op zondag 22 maart en trok gemiddeld 1,3 miljoen kijkers. De volledige grid werd gevuld met professionele racers waaronder McLaren ster Lando Norris en HAAS coureur Nico Hülkenberg, maar ook sporters zoals golfer Ian Poulter en ex-wielrenner Chris Hoy.

F1® 2019 Anniversary Edition is sinds 28 juni 2019 verkrijgbaar op de PlayStation®4 Computer Entertainment system, de Xbox One familie apparaten inclusief Xbox One X en Windows PC. In F1® 2019 was voor het eerst de FIA Formula 2 Championship™ speelbaar, samen met een spannende nieuwe verhaalmodus.

Om op de hoogte te blijven van nieuws en details over de nieuwe functies, volg de Codemasters F1® gamesblog en sociale kanalen op Instagram, Twitter en Facebook.