F1® 2021 is nu verkrijgbaar 

Beleef het leven van een Formula 1®-coureur en race op het allerhoogste niveau met een nieuwe verhaalmodus, een carrièremodus voor twee spelers en vele next-gen upgrades.

REDWOOD CITY, Calif. – 16 juli, 2021 – 
Codemasters en Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) verwelkomen spelers in de wereld van Formula 1® in F1® 2021, nu beschikbaar voor Xbox Series X|S, PlayStation® 5, PlayStation 4, Xbox One, en PC via Steam. Het nieuwste deel in de geliefde F1®-gamefranchise bevat de teams, coureurs en circuits uit het 2021 FIA Formula One World Championship en introduceert een splinternieuwe verhaalmodus, een uitgebreide carrièremodus met de optie om met twee spelers te spelen en drie nieuwe circuits: Portimão, Imola en Jeddah die gratis beschikbaar komt voor alle spelers als post-launch content.

In aanloop naar de Formula 1® Pirelli British Grand Prix, die dit weekend (18 juli) plaatsvindt, heeft Codemasters nieuwe gameplaybeelden – vastgelegd op een Xbox Series X – onthuld om kijkers warm te laten draaien voor het uitdagende Silverstone Circuit. De beelden zijn hier te bekijken.

In de nieuwe verhaalmodus, genaamd Braking Point, ervaren spelers de wereld van F1®, als ze hun weg vanuit de Formule 2™ omhoog racen naar de glorieuze Formule 1®. In deze verhaalgedreven modus krijgen zij te maken met de teamdynamiek uit het echte leven en de dramatiek met andere coureurs op de baan. De uitgebreide carrièremodus introduceert een optie voor twee spelers met zowel een mogelijkheid om online samen te spelen of vanaf de bank. Zij kunnen ook ieder een rivaliserend team kiezen en tegen elkaar racen in een synchrone sessie. De carrièremodus maakt tevens gebruik van Real-Season Start. Hierdoor kunnen spelers beginnen aan hun carrière vanaf elke race die al is gereden in het huidige wereldkampioenschap. Deze modus houdt daarbij rekening met de stand van het kampioenschap van dat moment.

‘Het enthousiasme dat het Formula 1®-seizoen dit jaar losmaakt is ongelooflijk en door F1® 2021 uit te brengen op huidige en next-gen consoles geven we fans van over de hele wereld de kans om hun Formula 1®-dromen werkelijkheid te laten worden”, zei Lee Mather, Franchise Game Director bij Codemasters. ‘We kunnen niet wachten om spelers zelf aan de slag te laten gaan in deze bliksemsnelle wereld, waar zij met én tegen vrienden racen om als absolute winnaar op het podium te staan.’ 

Next-gen consoles tillen F1® 2021 naar een hoger niveau, inclusief verbeterde on-track modellen, textures en verbeterde modellen van de auto’s en bandenschade. De Performance Mode stelt spelers in staat de game te spelen in een framerate van boven de 60fps op compatibele hardware. Bovendien ervaren spelers op next-gen consoles flink verkorte laadtijden.

De Deluxe Edition van de game bevat zeven iconische F1®-coureurs om te gebruiken in Mijn Team, evenals exclusieve customization content, 18.000 PitCoins en het Braking Point Content Pack.

F1® 2021 heeft een PEGI Rating van ‘3’ en is nu verkrijgbaar. Voor meer F1® 2021-nieuws bezoek je de officiële Formula 1-gamewebsite en volg je de social channels op InstagramTwitterYouTube en Facebook.