Electronic Arts kondigt terugkeer van Dead Space aan

Een remake van de futuristische survival horror game, die gebruik maakt van de Frostbite Engine, biedt spelers verbeterde verhalen, personages en gameplay met prachtige graphics en audio, exclusief voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC

Donderdag 22 juli 2021 – Motive, een studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA), heeft vandaag tijdens EA Play Live 2021 aangekondigd dat de futuristische survival horror game Dead Space™ terugkeert als remake die volledig van de grond af is opgebouwd. Dead Space wordt exclusief ontwikkeld voor next-genconsoles en PC, zodat de franchise nog spannender en realistischer wordt dankzij de ongelooflijke graphics, audio en besturing van de Frostbite™ Engine. Fans kunnen genieten van verbeterde verhalen, personages, gameplay mechanics en nog veel meer. Ze voeren een overlevingsstrijd tegen een levende nachtmerrie aan boord van het verlaten ruimteschip, de USG Ishimura, en onthullen het vreselijke mysterie achter de afgeslachte bemanning van het schip – bekijk hier de officiële teaser-trailer.

“Dead Space heeft een enorme impact gemaakt op het survival horror-genre toen de franchise 12 jaar geleden werd uitgebracht, en ik kwam vooral als fan naar Motive om specifiek aan deze game te werken” , aldus Phillippe Ducharme, Senior Producer van Dead Space“We hebben een gepassioneerd team bij Motive, dat deze remake als een liefdesverklaring aan de franchise ziet. Iedereen in het team was enthousiast over de terugkeer naar het origineel en de kans die we kregen om alles op next-genconsoles te doen. Terwijl we de game moderniseerden, zijn we in contact geraakt met toegewijde fans en hebben we ze uitgenodigd om ons feedback te geven vanaf de vroege productiefase, zodat we een game kunnen afleveren waarbij fans hun hart kunnen ophalen en nieuwe spelers ook van kunnen genieten.”

In Dead Space is Isaac Clarke een doorsnee-technicus die een enorm ruimteschip, de USG Ishimura, moet repareren. Vervolgens komt hij erachter dat er iets verschrikkelijk fout is gegaan. De bemanning van het schip is afgeslacht en geïnfecteerd door een buitenaardse plaag… en Isaacs geliefde partner Nicole is ergens aan boord verdwaald. Nu staat Isaac er alleen voor met zijn gereedschap en technische vaardigheden, terwijl hij probeert het afschuwelijke mysterie achter de gebeurtenissen aan boord van de Ishimura te onthullen. Isaac zit vast met vijandige monsters, ook wel “necromorphs” genoemd, en hij voert een overlevingsstrijd: niet alleen tegen de escalerende verschrikkingen op het schip, maar ook tegen zijn eigen verstand dat hem in de steek dreigt te laten.

Dead Space wordt wereldwijd uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC. Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van de remake, volg je Dead Space op FacebookInstagram, of Twitter, abonneer je op het YouTube-kanaal en bezoek je de officiële website.