Electronic Arts en KOEI TECMO werken samen aan nieuwe AAA hunting game

EA Originals-label publiceert nieuwe AAA-game van Omega Force, de Japanse studio van KOEI TECMO die bekend is van de DYNASTY WARRIORS- en SAMURAI WARRIORS-serie

REDWOOD CITY, Calif.– 13 september 2022 — Het EA Originals-label van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met KOEI TECMO en studio Omega Force, het team achter de populaire Warriors-serie met onder andere DYNASTY WARRIORS en SAMURAI WARRIORS. De partijen bundelen hun krachten om een nieuwe AAA-jachtgame te ontwikkelen. De originele IP wordt gebaseerd op een fantasieversie van het feodale Japan en later deze maand volgen er meer details over de game.

“Het is een eer om samen te werken met EA Originals en steun te krijgen van een team met deze staat van dienst”, zegt Yosuke Hayashi, Executive Vice President van KOEI TECMO GAMES. “Het EA-team omarmt onze creatieve onafhankelijkheid volledig en is uitgegroeid tot een waardevolle partner die ondersteuning biedt voor zowel ontwikkeling als publishing. Door onze resources te combineren kunnen we een nieuw soort jachtspel introduceren bij een wereldwijd publiek en ik kijk nu al uit naar de dag dat gamers uit de hele wereld deze nieuwe game kunnen spelen.”

De ontwikkelaar Omega Force maakt onderdeel uit van KOEI TECMO GAMES en is verantwoordelijk voor iconische games in verschillende genres: van hack-and-slash games tot actievolle jachtgames en meer. Naast de populaire Warriors-serie staat de studio bekend om zijn werk aan mangaseries, zoals Attack on TitanDragon QuestFire EmblemHyrule Warriors en nog veel meer.

“Voortbordurend op het succes van EA Originals, waaronder de recente releases van It Takes Two en Knockout City™, vinden we het fantastisch om samen te werken met het getalenteerde team van Omega Force”, aldus Jeff Gamon, General Manager van EA Partners. “Deze studio heeft het jachtgenre naar een hoger niveau getild en hun bewezen talent voor combat, gecombineerd met onverwachte en innovatieve spelmechanismen, is bekend. We kunnen niet wachten om hun nieuwe avontuur later deze maand aan de wereld te introduceren.”