EERSTE OFFICIËLE GAMEPLAYTRAILER MET FANTASTISCHE VISUALS EN NIEUWE FEATURES

MAKE HEADLINES IN F1® 2018

Amsterdam, 31 juli 2018 – Codemasters® heeft vandaag de eerste volledige gameplay-video vrijgegeven voor F1® 2018, de officiële FIA Formula One World Championship ™ 2018 videogame. De video presenteert de ongelooflijke diepte en nieuwe features van de gloednieuwe game. F1® 2018 laat je het leven van een F1-coureur beleven zoals nooit tevoren. De nieuwe game wordt op vrijdag 24 augustus 2018 wereldwijd uitgebracht op de PlayStation®4, de Xbox One-familie en Windows PC (dvd en via Steam).

Met de meest diepgaande carrièremodus ooit in de franchise, twintig klassieke auto’s uit de geschiedenis van de sport en nieuwe verbluffende visuals, tilt F1® 2018 het F1®-gamen naar een hoger niveau. De nieuwe trailer is nu te bekijken op www.youtube.com/formula1game.

“Dit is de meest complete F1®-ervaring die Codemasters ooit heeft gemaakt”, zei Game Director, Lee Mather. “De carrièremodus vormt nu het centrale punt van de game en is enorm uitgebreid met de komst van persinterviews die grote invloed hebben op de weg die je bewandelt tijdens je carrière. Er is ook veel meer flexibiliteit voor de speler, inclusief de mogelijkheid om je eigen rivaal te selecteren en tijdens het seizoen te onderhandelen binnen je team”. De carrièremodus breidt ook de Research & Development-opties uit. Ieder F1®-team heeft nu zijn eigen unieke technologische mogelijkheden met verschillende sterke en zwakke punten. Bovendien zal de carrièremodus van F1® 2018 voor de eerste keer significante reglementswijzigingen tussen de seizoenen bevatten.

“Het racegevoel van de game is verbeterd met behulp van echte F1®-gegevens om ons nieuwe ophanging- en chassisfysica te bieden, evenals de introductie van handmatig ingezette ERS. Dit betekent allemaal dat de auto’s heerlijk rijden en dat je echt het verschil kunt voelen tussen de moderne auto’s en de 20 klassiekers die in de game zitten. Er is een groot contrast tussen auto’s uit de jaren ‘70 in vergelijking met de auto’s uit 2018 op het gebied van grip en aerodynamica.”

Naast verbeteringen in de carrièremodus, klassiekers en de simulatie is F1® 2018 ook grafisch naar een hoger niveau getild, inclusief nieuwe visuele elementen die de game dichter bij de echte sport brengen zoals: weerspiegelingseffecten, mist, vernieuwde vormgeving van damp die uit de motor komt, waas die zichtbaar wordt door hitte, sporen die op het circuit achterblijven en meebewegende terreindeeltjes die zich buiten de baan bevinden.

Het nieuwe Super License-systeem is ontworpen om de gevolgen van een slechte rijstijl te minimaliseren in multiplayerraces. Spelers worden beoordeeld op hun racekwaliteiten en rijstijl en worden vervolgens ingedeeld met spelers die qua niveau vergelijkbaar zijn.

F1® 2018 is de officiële game van het 2018 FIA Formula One World Championship™ en bevat alle officiële teams, coureurs en circuits van dit spannende seizoen. De iconische Hockenheimring keert terug en ook de FORMULA 1 PIRELLI GRAND PRIX DE FRANCE op het Circuit Paul Ricard maakt zijn opwachting.

Volg het Codemasters F1 games blog en de social mediakanalen Twitter en Facebook voor toekomstige updates.