Een game als persoonlijke lifestyle-coach

Gamepact Gelderland lanceert HelloYOOP, die kinderen helpt om een gezonde levensstijl te ontwikkelen 

Arnhem, 23 juni – Gamepact Gelderland heeft vandaag bekend gemaakt dat ze HelloYOOP officieel lanceren in Nederland in Park Sonsbeek op 28 juni vanaf 14:00*. YOOP is je eigen virtuele huisdier op je smartphone die je leert gezonder te leven en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

YOOP helpt je om gezond te leven

We weten allemaal dat kinderen gezond moeten eten en genoeg moeten bewegen, maar tegelijkertijd hebben kinderen ook dagelijks te maken met allerlei verleidingen die daar haaks op staan. YOOP is ontwikkeld met dit dilemma in het achterhoofd en is een laagdrempige tool om kinderen te leren gezond te leven. Niet op een belerende manier, maar op een manier die aansluit bij de belevingswereld van jongeren, via een game. YOOP leert kinderen op een speelse manier wat gezond gedrag is, maar is ook geschikt voor ouders om mee te doen.

Samen met bekende YouTubers wandelen in Park Sonsbeek

Een van de pijlers van YOOP is beweging. In de app zitten games, die je alleen kunt voltooien door te bewegen. Speciaal voor de lancering is er nu ook een gametrack toegevoegd in de app, die in het echt moet worden gelopen door middel van GPS. Woensdag 28 juni kun je samen lopen met de bekende YouTuber Harm van HetGameS en bekende eSporter  Koen Weijland van Ajax. We verzamelen bij het watermuseum om 13:45. Nà woensdag kunnen YOOP-gebruikers de leuke route van ongeveer 2 km ook zelf lopen, waarbij YOOP je mee op avontuur neemt. Voor de optimale ervaring kun je dit het beste doen met een hoofdtelefoon. Binnenkort worden er in YOOP nog meer gametracks toegevoegd in verschillende parken in Nederland.

Maak kans op een smartphone van WIKO

Kinderen die YOOP gedownload hebben en ervoor zorgen dat hij een week in leven blijft, maken bovendien kans om een WIKO Jerry te winnen. Elke week, de hele zomer lang tot en met eind augustus, wordt er een winnaar willekeurig uitgekozen.

Wil je meelopen? Laat het ons weten door een mail te sturen of ons te bellen via de contactgegevens onderaan dit bericht.

Ga voor meer informatie naar www.helloyoop.com of kijk de videoboodschap van demissionair minister Schippers over YOOP.