EA SPORTS™ onthult Ultimate FIFA Soundtrack vol met favorieten uit 25 jaar FIFA 

Spelers van over de hele wereld hebben de ultieme afspeellijst samengesteld door hun favoriete FIFA-nummers op Spotify te streamen

Bekijk hier de onthullingstrailer

Redwood City, Calif. – 8 november 2022 — Vandaag heeft Electronic Arts Inc. de Ultimate FIFA Soundtrack aangekondigd in samenwerking met Spotify. De onthulling volgt een week nadat fans over de hele wereld hun favoriete tracks uit de geschiedenis van de franchise konden streamen om zo hun nominaties bekend te maken. De Ultimate FIFA Soundtrack is een reflectie van The World’s Game en bestaat uit maar liefst 100 nummers uit FIFA-games van de afgelopen 25 jaar. Van de top 100 nummers die zijn gepubliceerd op Spotify keren 40 van de meest gestreamde nummers terug in FIFA 23 voor de release van de FIFA World Cup-update, die op 9 november wordt uitgebracht.

Beluister nu de Ultimate FIFA Soundtrack op Spotify

“In de afgelopen 25 jaar is EA SPORTS FIFA toonaangevend geweest voor het ten gehore brengen van nieuwe muziek van opkomende artiesten en supersterren. Iedere fan heeft zijn favoriete FIFA-nummers en deze afspeellijst is het ultieme eerbetoon aan de muziek waar FIFA-spelers warme herinneringen aan hebben,” zegt Steve Schnur, president Music van EA. “Oorspronkelijk reflecteerden FIFA-soundtracks de wereldwijde cultuur. Vervolgens begonnen ze de cultuur te beïnvloeden. De Ultimate FIFA Soundtrack bewijst hoe en waarom ze cultuur zijn geworden.”

EA SPORTS™ bundelt krachten met Spotify
EA SPORTS™ is een samenwerking aangegaan met Spotify om meer dan 1000 nummers uit de FIFA-soundtracks samen te brengen op één plek. FIFA-spelers van verschillende generaties konden hierdoor eenvoudig hun favoriete nummers nomineren voor de Ultimate FIFA Soundtrack, simpelweg door te luisteren naar de muziek. De nummers die tot 7 november het meest zijn gestreamd hebben een plek bemachtigd in de uiteindelijke lijst van 100 nummers.

 

 

Hieronder zijn enkele statistieken te vinden met betrekking tot FIFA-soundtracks uit het heden en verleden:

1. De 5 EA SPORTS™ FIFA-songs die het meest zijn beluisterd op Spotify:

  1. Glass Animals – Heat Waves
  2. Avicii – The Nights
  3. Billie Eilish – you should see me in a crown
  4. Imagine Dragons – On Top Of The World
  5. Bad Bunny, Bomba Estéreo – Ojitos Lindos

2. Meer dan 330 miljoen playlists die door Spotify-gebruikers zijn aangemaakt bevatten één of meerdere tracks uit de Ultimate FIFA Soundtrack.

Samenwerking met Gorillaz
Daarnaast slaat het BRIT en Grammy Award-winnende Gorillaz, net terug van een succesvolle wereldtournee die langs elke grote stad ter wereld ging, de handen ineen met EA SPORTS™ FIFA voor de release van het gloednieuwe nummer ‘Baby Queen’. Op 9 november gaat er bovendien een FIFA Ultimate Team-update live, waarin fans een speciaal Gorillaz-tenue kunnen verwachten.

De Ultimate FIFA Soundtrack is nu te streamen via Spotify.

FIFA 23 is ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en is nu verkrijgbaar op PlayStation®5, Xbox Series X|S, pc, Stadia, PS4 en Xbox One.

*Alle statistieken hebben betrekking op wanneer een song of afspeellijst is geüpload naar Spotify. Data is verzameld op maandag 7 november 2022.