EA SPORTS NHL 21 LAAT DE PUCK VALLEN OP 16 OKTOBER; HOCKEY-LEGENDE ALEX OVECHKIN ONTHULD ALS COVER-ATLEET

Gloednieuwe creatieve gameplay-innovaties creëren revolutionaire momenten die de toekomst van de sport definiëren; Bekijk de officiële onthullingstrailer hier

NHL™ 21 komt naar de PlayStation®4 en Xbox One, en trouwe fans komen in aanmerking voor een Veteran Bonus

REDWOOD CITY, Calif. – 24 augustus 2020 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) heeft vandaag aangekondigd dat EA SPORTS™ NHL™21 op 16 oktober wordt uitgebracht voor de PlayStation®4 en de Xbox One, en heeft daarbij de eerste beelden laten zien van Stanley Cup®-winnaar Alex Ovechkin, die voor de tweede keer fungeert als cover-atleet. Ovechkin is een van de meest invloedrijke spelers in het ijshockey die een soort van muze is geworden voor het ontwikkelingsteam, dat de innovatie in het spel afzet tegen de spelbepalende impact die hij in de sport heeft gehad. Deze versie van de franchise realiseert een vernieuwde Be A Pro-ervaring, uitgebreidere creatieve gameplay, het nieuwe Hockey Ultimate Team (HUT) RUSH en World of CHEL-toevoegingen, zodat spelers de kans krijgen om een Ovechkin-achtige stijl te creëren en neer te zetten.

“Het is een enorme eer om op de cover van NHL 21 te staan, het is de tweede cover in mijn carrière”, aldus Alex Ovechkin. “Belangrijker nog, ik ben blij dat ik er dit jaar op de cover nog net zo goed uitzie als in 2007!!!”

NHL 21 geeft de franchise een fris gevoel met een vernieuwde Be A Pro-modus. De gloednieuwe Be A Pro-ervaring verbetert het verhaal en de quality of life van het spel, zodat spelers de kans krijgen om het leven van een NHL-ster te leiden, zowel op als buiten het ijs. Maak indruk op de front office, ga vroeg naar de draft-dag, probeer een talent te worden terwijl spelers een plek veroveren op de eerste lijn, speel voor de Stanley Cup en word de volgende beste speler in de competitie. Spelers kunnen zich een weg banen en uitgroeien van een agressieve bottom six forward tot een must-see superster.

“Onze community heeft gevraagd om een energieke Be A Pro-ervaring die ze in dezelfde schijnwerpers zet als hun favoriete NHL-sterren, zoals Alex Ovechkin”, aldus Sean Ramjagsingh, Executive Producer van NHL 21. “De stempel die Ovechkin zowel op als buiten het ijs op de gameplay heeft gezet, helpt ons om de volgende generatie EA SPORTS NHL-gameplay tot leven te brengen met NHL 21.”

Gameplay in NHL 21 is ook slimmer, sneller en veel flitsender geworden met innovatieve moves en enorme verbeteringen aan beide kanten van de puck. Spelers hebben nu meer opties dan ooit tevoren om het spel te controleren en hun speelstijl aan tegenstanders op te leggen. Spelers kunnen imponeren met slips, banks en chips terwijl ze de meest herkenbare door supersterren geïnspireerde moves maken. Spelers zullen echter ook moeten omgaan met verbeterde positionering en controle van keepers, omdat keepers zich sneller aanpassen aan het speelniveau dan ooit tevoren met gloednieuwe ‘desperation moves’ en animaties.

De versie van dit jaar tilt ook HUT (de spelmodus waarin spelers hun fantasie-opstelling met NHL-spelers, alumni en iconen kunnen creëren om er online mee te kunnen spelen) naar een hoger niveau met HUT RUSH. HUT RUSH is een gestroomlijnde versie van HUT waarin spelers zich snel in HUT-wedstrijden kunnen storten, achievements kunnen verzamelen en beloningen kunnen vrijspelen door met stijl te scoren. Met een scoresysteem dat techniek en creativiteit beloont, zorgt HUT RUSH voor talloze momenten die je niet wilt missen.

In World of CHEL kunnen spelers in de nieuwe Ranked Seasons meedoen aan alle vier de modes – ONES, THREES, Drop-In of Clubs – om beloningen te verdienen en in de nieuwe EASHL Club Finals te spelen. Het succes van spelers en teams wordt beloond met unieke uitrustingen, items en vanity sets waarmee je kunt laten zien wie er de baas is.

Daarnaast voegt de Franchise Mode een spannende ervaring toe aan een van de grote evenementen van elk seizoen: de Trade Deadline. Spelers voelen de druk van de naderende deadline met real-time updates die leiden tot belangrijke beslissingen over de spelers die moeten worden binnengehaald. Net als de echte transactiedeadline fluctueert de marktwaarde van spelers in de loop van de dag, en verschijnen er in hoog tempo live-transactiemeldingen via de transactiedeadline-lichtkrant.

Fans die vandaag pre-orderen* krijgen een variëteit aan in-game content. De NHL 21 Great Eight Edition biedt fans maximaal 10 HUT Diamond Player Choice Packs, een HUT Synergy Veteran Choice Pack, een HUT Cover Athlete Choice Pack, drie dagen eerder toegang, een Be A Pro XP Boost, een Bonus Trait, Specialization Points en vijf toegankelijke World of Chel-hockeytassen. Hier vind je alle pre-orderedities en informatie.

Naast pre-order incentives biedt NHL 21 een Veteran Bonus aan trouwe fans van de franchise, door maximaal 10 HUT loyalty reward packs te verstrekken aan spelers die de vorige drie EA SPORTS NHL-titels in bezit hebben.

NHL 21 wordt op 16 oktober 2020 uitgebracht voor de Xbox One en PlayStation®4. Leden van EA Play kunnen vanaf 9 oktober een week eerder met nieuwe features aan de slag gaan. Voor meer informatie over EA SPORTS NHL bezoek je easports.com/NHL.