EA SPORTS™ NHL™ 20 IS NU WERELDWIJD VERKRIJGBAAR VOOR PLAYSTATION®4 EN XBOX ONE

NHL 20 keert terug met snellere, responsievere gameplay en gloednieuwe features, inclusief Signature Shots, nieuw play-by-play- en color-commentaar en een Winner Take All Eliminator Mode

REDWOOD CITY, Calif., – 13 september 2019 – EA SPORTS™ NHL™ 20 is nu wereldwijd verkrijgbaar voor de PlayStation®4 en Xbox One, zodat fans op nog meer manieren blijk kunnen geven van hun vaardigheid, stijl en competitie. Met verbeterde Real Player Motion (RPM)-technologie en nieuwe Signature Shots bevat NHL™ 20 snellere, soepelere en responsievere gameplay dan ooit tevoren. Een volledig nieuw broadcast- en verslaggevingspakket brengt een ode aan de grootste plays in het spel, terwijl spelers in drie gloednieuwe game modes kunnen strijden om de heerschappij.

“Deze EA SPORTS NHL-hockey-ervaring voelt en speelt absoluut het beste van de hele franchise”, aldus Sean Ramjagsingh, Executive Producer van NHL™ 20“RPM Tech heeft vorig jaar een enorme sprong mogelijk gemaakt in onze gameplay-innovatie, en door Signature Shots en tientallen nieuwe schiet-, puckbezit- en goalie-animaties toe te voegen, hebben we het spel naar het volgende niveau kunnen tillen. Het spel oogt en voelt nu nog sneller, leuker en realistischer.”

Real Player Motion (RPM)-technologie
NHL™ 20 introduceert de volgende grote innovatie in gameplay op basis van Real Player Motion (RPM)-technologie met innovatieve nieuwe animatie-overgangen waarmee spelers schoten, passes en puck pickups op volledige schaatssnelheid kunnen uitvoeren, zodat je sneller, beter en vloeiender kunt spelen op het ijs. Daarnaast simuleren Signature Shots de meest herkenbare schietstijlen van de grootste NHL-sterren, inclusief P.K. Subban’s bulderende slapshot wind-up, Auston Matthews’ half toe-drag wrist shot en Alex Ovechkins naadloze one-timer. Daarnaast maken nieuwe contextgevoelige animaties het schietwerk levendiger, terwijl spelers nieuwe tools gebruiken om de puck in het net te krijgen. RPM Tech zorgt tevens voor nieuwe A.I.-logica voor de doelman, inclusief een volledige offensieve dreigingsanalyse, waardoor netverdedigers de ontwikkeling en het dreigingsniveau van elke zone-inbreuk kunnen lezen om hierop te reageren.

Vernieuwde manier om competitief te spelen
NHL™ 20 introduceert tevens een gloednieuwe competitieve manier om ONES en THREES te spelen: Eliminator, een winner-take-all-competitie die is geïnspireerd door battle royale. ONES Eliminator zet 81 spelers tegenover elkaar in een survivaltoernooi-bracket om de ultieme winnaar te kronen. In THREES Eliminator kunnen spelers een team vormen met vrienden en zich vechtend een weg banen naar de top van het klassement tegen steeds sterkere tegenstanders.

Meer vernieuwingen
Een vernieuwd broadcast-pakket met radiopersoonlijkheid James Cybulski uit Vancouver en TSN-broadcaster Ray Ferraro houdt de franchise fris en zorgt voor nieuw play-by-play- en color-commentaar voor NHL™ 20. Dit nieuwe systeem is gecombineerd met vernieuwde scoreborden, overlays en motion graphics, die allemaal zijn gebouwd om spelers centraal te stellen tijdens de grootste momenten van het spel. Nieuw in NHL™ 20 is ‘Play Of The Game’, dat onvergetelijke momenten tot leven brengt via een hoogtepuntenpakket dat sterren in de schijnwerpers zet.

Populaire modi zijn uitgebreid
De populaire game modes Hockey Ultimate Team™ en NHL ONES keren terug met gave nieuwe opties en updates, inclusief de mogelijkheid om ONES te spelen via lokale multiplayer met NHL-sterren uit verschillende klassen, zodat je je vrienden op elk moment kunt uitdagen voor een 1v1v1-gevecht. Hockey Ultimate Team introduceert een nieuwe manier van spelen in Squad Battles, de veelgeprezen modus van EA SPORTS FIFA waarin spelers offline wedstrijden kunnen spelen om grote beloningen te verdienen. Elke dag worden de tegenstanders vernieuwd, inclusief wekelijkse Featured Squads die zijn samengesteld door NHL-spelers, populaire muziekartiesten, hockey influencers en superster-atleten uit andere grote sporten. Squad Battles introduceren een gloednieuwe manier om het op te nemen tegen de beste teams die zijn samengesteld door de grootste namen op het gebied van sport en amusement. Hockey Ultimate Team verwelkomt tevens een nieuw assortiment speelbare hockey-iconen, waardoor het totale aantal verzamel- en speelbare iconen boven de 400 uitkomt.

Meer customization dan ooit
Na de introductie vorig jaar blijft de World of CHEL evolueren met CHEL Challenges, wekelijkse in-game evenementen in alle populaire modes die toegang bieden tot unieke aanpassingsmogelijkheden, personage-XP en nog veel meer in NHL™ 20. World of CHEL biedt nu meer dan 2000 unieke accessoires waarmee je het uiterlijk en de speelstijl van spelers kunt creëren: van uitrustingen tot lifestyle-kleding van de grootste hockeymerken. Daarnaast voeren vier nieuwe buitenlocaties je naar nog nooit geziene plassen in de afgelegen wildernis en bekende plekken in steden die zijn geïnspireerd door iconische locaties.

EA Access-abonnees kunnen genieten van maximaal 10 uur speeltijd als onderdeel van de Play First-proefversie, samen met 10% korting op de aankoop van het volledige spel*.

EA SPORTS NHL™ 20, dat wereldwijd door PEGI is beoordeeld als PEGI 12, is wereldwijd verkrijgbaar voor de PlayStation®4 en Xbox One voor € 69,99. Voor meer informatie over EA SPORTS NHL bezoek je de website op www.easports.com/NHL.