EA SPORTS FIFA 21 en VOLTA SOUNDTRACKS ONTHULD, INCLUSIEF OLIVER HELDENS, FIREBEATZ EN BAKERMAT.  

De FIFA 21– en VOLTA FOOTBALL-soundtracks bevatten meer dan 100 opkomende en gerenommeerde artiesten geïnspireerd door fans van over de hele wereld: van Oliver Heldens tot Dua Lipa. Luister nu op Spotify, Apple en Deezer.

Redwood City, Calif. – 28 september 2020 – Vandaag maakte Electronic Arts Inc., (NASDAQ:EA) de officiële EA SPORTS™ FIFA 21-soundtrack bekend met muziek uit verschillende culturen en geluiden, waaronder meerdere Nederlandse acts, die fans van over de hele wereld representeren. FIFA 21 vertegenwoordigt met de FIFA 21- en VOLTA FOOTBALL-soundtracks meer dan 100 opkomende en gerenommeerde artiesten uit 23 verschillende landen.

Internationale topartiesten, zoals de wereldwijde superster Dua Lipa die meerdere Grammy Awards gewonnen heeft, de Braziliaanse popsensatie Anitta, Charli XCX, Disclosure en Stormzy vieren de World’s Game samen met de Nederlandse artiesten Oliver Heldens & Firebeatz met hun nummer Lift Me Up (feat. Carla Monroe) en Bakermat met het nummer Baianá.

“In een tijd waarin onze gedeelde connecties meer betekenen dan ooit, definieert de soundtrack van EA SPORTS FIFA 21 de mondiale cultuur als nooit tevoren”, aldus Steve Schnur, President of Music, Electronic Arts. “Muzikale grenzen zijn vervaagd. Het doel van onze soundtrack is om de manier waarop spelers over de hele wereld voetbal horen en ervaren te veranderen en ze kennis te laten maken met nieuwe muziek die hun leven zal veranderen.”

Om FIFA 21-spelers samen te brengen kunnen fans alvast naar de VOLTA FOOTBALL-soundtrack luisteren terwijl ze andere speltypen spelen, zoals FUT en Carrière, en een en ander zo instellen dat ze in alle menu’s naar zowel FIFA 21- als VOLTA FOOTBALL-nummers kunnen luisteren. Zowel de FIFA 21- als de VOLTA FOOTBALL-soundtrack is vanaf vandaag beschikbaar op de belangrijkste streamingplatforms, waaronder Spotify, Apple en Deezer. Fans kunnen ook FIFA 21 pre-orderen* vóór 9 oktober en ontvangen nieuwe FUT-tenues ontworpen door Anitta, Rema, Lil Mosey, DAVE en BEAM.

Om de totaal nieuwe soundtrack te helpen vieren, kunnen fans ook de allereerste FIFA World Celebration ervaren, waar meer dan 40 internationale artiesten uit de FIFA 21-soundtrack bijeen komen op hun respectievelijke kanalen om de FIFA 21 Wereldpremière en de aanstaande release van de game te vieren. Fans kunnen optredens van Dua Lipa, Diplo en Anitta bekijken die allemaal op 1 oktober plaatsvinden, samen met in-game weggeefacties en meer. Blijf op de hoogte via @easportsfifa voor het volledige overzicht van optredens en meer informatie over hoe fans kunnen meedoen aan het vieren van de World’s Game.

EA Play**-leden kunnen vanaf 1 oktober als eerste het veld op met een Early Access-proefversie (inclusief pre-release uitdagingen), Seizoenaanvang-ERV-boosts voor FIFA Ultimate Team, terugkerende FUT-tenues en itembeloningen voor stadionaanpassingen gedurende het hele seizoen plus ook nog eens 10% korting op FIFA-punten. Ga naar eaplay.com/nl voor meer informatie.

FIFA 21 is ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en is vanaf 9 oktober 2020 wereldwijd verkrijgbaar voor PlayStation®4, Xbox One en pc via Origin™ en Steam. Sluit je aan bij de EA SPORTS FIFA-community op Facebook en op Instagram of volg ons op Twitter @easportsfifa.

EA SPORTS FIFA 21-materialen zijn te downloaden op de officiële perssite van op: PRESS.EA.COM.