EA SPORTS EN PLAYSTATION ONTHULLEN SPECIALE MUURSCHILDERING IN ROTTERDAM

Rotterdam, 28 oktober 2020 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ:EA) heeft het nieuwste deel van de FIFA-reeks, namelijk EA SPORTS™ FIFA 21, eerder deze maand uitgebracht. Dankzij een combinatie van de meest intelligente gameplay tot nu toe en nieuwe sociale ervaringen in FIFA Ultimate Team™, kunnen fans nu een ongeëvenaarde levensechtheid ervaren op PlayStation®4, en later op PlayStation®5 zonder daarvoor extra te hoeven betalen.

Om de release van The World’s Game op een unieke wijze te vieren hebben EA Sports en Sony Interactive Entertainment de handen in één geslagen om een bijzonder kunstwerk te presenteren dat iedere FIFA-fan zal aanspreken. De afgelopen weken heeft niemand minder dan de Rotterdamse kunstenaar Ricardo van Zwol in het geheim gewerkt aan een speciale en authentieke muurschildering aan de 2de Blekerhof in hartje centrum Rotterdam. De muurschildering staat symbool voor het verbinden van spelers wereldwijd door middel van het spelen van EA SPORTS™ FIFA 21 op de Playstation®4-console. Naast Rotterdam verscheen er eerder in Milaan ook al een indrukwekkende muurschildering van de Italiaanse kunstenaar Jorit Agoch die de twee roemruchte Milanese clubs uit de stad afbeeldde.

Over Ricardo van Zwol
Artiest en kunstenaar Ricardo van Zwol werd geboren in 1975 en groeide op in Rotterdam. Hij tekent en schildert al een groot deel van zijn leven en sinds jonge leeftijd kreeg hij al vroeg de kans om van zijn hobby zijn werk te maken. Sindsdien maakt hij door het hele land de mooiste schilderingen op verschillende panelen en muren. Hij staat vooral bekend om zijn portretten, “trompe l’oeuils” (levensechte schilderingen) en vergezichten. De schilderstijl van Ricardo is vooral te herkennen aan de gedetailleerdheid, gecombineerd met een ruwe afwerking. Bekijk Ricardo’s portfolio op de website van zijn studio R75. Het was voor de kunstenaar extra speciaal om deze schildering in zijn eigen stad te mogen maken: “Ik vind het een eer om van de legendarische game FIFA een muurschildering te mogen maken in mijn thuishaven, Rotterdam“, aldus Ricardo.

FIFA 21 wordt ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en is vanaf 9 oktober 2020 wereldwijd verkrijgbaar voor PlayStation®4, Xbox One en pc via Origin™ en Steam. Sluit je aan bij de EA SPORTS FIFA-community op Facebook en op Instagram of volg ons op Twitter @easportsfifa.