EA SPORTS™ BRENGT TED LASSO EN AFC RICHMOND NAAR FIFA 23 

Gaming en entertainment verenigd: FIFA 23-fans kunnen in meerdere speltypen aan de slag met Ted Lasso en hun favoriete AFC Richmond-spelers 

Bekijk de trailer!

REDWOOD CITY, Californië – 21 september 2022 – Vandaag kondigden Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Warner Bros. Interactive Entertainment aan dat AFC Richmond naar EA SPORTS™ FIFA 23 komt, waardoor fans in meerdere speltypen, waaronder Carrière Modus, Aftrap, Online vriendschappelijke wedstrijden en Online Seizoenen, met hun favoriete club kunnen spelen. Ook zal een aantal AFC Richmond-items, zoals tenues, tifo’s, manageritems en andere inhoud beschikbaar zijn om te ontgrendelen in FIFA Ultimate Team™ (FUT) en Profclubs, indien van toepassing.

De populaire Ted Lasso (gespeeld door Jason Sudeikis) zal in het speltype Carrière beschikbaar zijn als selecteerbare manager van AFC Richmond, zodat fans kunnen spelen als hun favoriete besnorde manager die de lakens uitdeelt bij AFC Richmond of welk ander team ze ook kiezen. Spelers kunnen ook hun eigen manager maken of een echte gelicentieerde manager selecteren om de controle over AFC Richmond over te nemen, of een speler maken en lid worden van het AFC Richmond-team in een competitie naar keuze.

“Ik ben oprecht gelukkig en zeer dankbaar om tot dusver zoveel speciale momenten te hebben gehad in mijn carrière, en ik schaar dit onder mijn mooiste ervaringen”, aldus Emmy Award-winnaar Jason Sudeikis. “Als jarenlange fans van EA SPORTS FIFA is het voor mijzelf en de rest van de groep alsof er een droom uitkomt, nu Ted Lasso en de hele AFC Richmond-selectie worden opgenomen in de nieuwste versie van de game. Onze cast en andere medewerkers werken ontzettend hard aan deze serie en we voelen ons gevleid dat er zoveel mensen met plezier naar kijken. We kijken ernaar uit dat onze fans de kans krijgen om te spelen met, als en zelfs tegen hun favoriete AFC Richmond-personages.”

Fans kunnen ook spelen met AFC Richmond als onderdeel van de ‘Rest van de Wereld’-competitie in Aftrap, Online vriendschappelijke wedstrijden en Online Seizoenen, waarbij Roy Kent, Jamie Tartt, Sam Obisanya en Dani Rojas allemaal hun opwachting maken in de selectie van de Greyhounds. Nelson Road, het iconische thuisstadion van AFC Richmond, heeft ook zijn weg gevonden naar FIFA 23.

EA SPORTS FIFA staat de afgelopen 30 jaar in de voorhoede van de voetbalcultuur. De samenwerking met het team van Warner Bros. Interactive Entertainment om AFC Richmond in de game tot leven te brengen, laat weer zien hoe EA SPORTS de grenzen tussen games, entertainment en de echte voetbalwereld blijft oprekken.

“In korte tijd en zonder veel eerdere ervaring is Ted Lasso een cultureel fenomeen geworden dat de passie voor voetbal en de kracht van geloof voor miljoenen fans over de hele wereld tot leven heeft gebracht”, aldus David Jackson, VP of Brand voor EA SPORTS FIFA. “We heten Ted en AFC Richmond van harte welkom bij FIFA 23.”

Gerelateerde content in FUT en Profclubs zal beschikbaar zijn via Doelstellingen, uitdagingen en beloningen, en is zo ontworpen dat de content vanaf de release voor alle spelers bereikbaar is. Dit omvat manageritems van Ted Lasso en Coach Beard, AFC Richmond-tenues en andere uiterlijk-items voor FUT-clubs en FUT-stadions, zoals badges, vlaggen en meer. Bovendien is Nelson Road Stadium toegevoegd aan Profclubs.

“Het is zo ontzettend cool om in FIFA te zitten. Ik denk niet dat dit zal helpen tegen de CGI-geruchten, maar ach, het is het waard”, aldus Emmy Award-winnaar Brett Goldstein, die de rol speelt van AFC Richmond-speler Roy Kent. “Ik kijk ernaar uit om mijn neef te verslaan in een potje met mij als Roy Kent en hem als Jamie Tartt. Wat zal hij woest zijn.”

FIFA 23 is ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en is op 30 september wereldwijd beschikbaar op PlayStation®5, Xbox Series X|S, pc, Stadia, PS4 en Xbox One. Early Access voor FIFA 23 Ultimate Edition begint op 27 september 2022.