EA EN BIOWARE WERKEN SAMEN MET DE ALOM GEPREZEN SCI-FI HOLLYWOOD-REGISSEUR NEILL BLOMKAMP AAN CONVICTION

Deze korte live-action film is gebaseerd op de langverwachte game Anthem en komt uit op 14 februari

REDWOOD CITY, Calif – 12 februari, 2019 – Vandaag hebben Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Neill Blomkamp, de voor een Academy Award genomineerde regisseur van District 9, Elysium en Chappie, aangekondigd dat ze samen hebben gewerkt aan Conviction, een korte originele live-action film die is gebaseerd op Anthem™ van BioWare. In Conviction brengt Blomkamp de enorme wereld van Anthem tot leven in zijn eigen verhaal dat tientallen jaren voor de gebeurtenissen in de game plaatsvindt. Deze korte live-action film nodigt kijkers uit om Blomkamps unieke stijl van fotorealistische effecten te ervaren, die naadloos met de echte wereld samensmelten. Deze keer gaat het over de langverwachte nieuwe game van EA.

Er staat nu al een teaser van Blomkamps Conviction online. De volledige film wordt op 14 februari beschikbaar gemaakt op het YouTube-kanaal van Oats Studios. In deze korte film wordt de stad Fort Tarsis uit de game tot leven gebracht, samen met de freelancers die daarin leven. Deze freelancers maken gebruik van Javelin-exosuits en zijn door Neils team geheel opnieuw gemaakt om het in live action op te nemen tegen de schurk en het hoofd van de boosaardige Dominion, the Monitor.

“Ik was meteen in de ban van de adembenemende wereld die BioWare in Anthem heeft neergezet”, zegt Neill Blomkamp. “Conviction wordt op een manier verteld waarop de prachtige en meeslepende wereld van Anthem goed tot zijn recht komt. Een wereld die klaarligt om door krachtige Javelins verkend te worden. Een wereld waar het gevaar voor elke afgrond en in elke vallei op de loer ligt.”

In Anthem kunnen spelers met maximaal drie vrienden samenspelen om te vechten, en de mysterieuze wereld vol geweldige personages en een uniek BioWare-verhaal te verkennen. Als freelancers trekken spelers eropuit in Javelin-exosuits. Deze pakken stellen ze in staat om krachtige wapens en ongelooflijke, speciale vaardigheden te gebruiken die ze nodig zullen hebben om te overleven in een alsmaar veranderende wereld. Spelers kunnen hun Javelins een persoonlijke stijl geven met unieke uitrusting, kleuren en patronen. Hierdoor zijn ze opgewassen tegen elke situatie, en zien ze er ook nog eens goed uit. Terwijl spelers samenwerken om enorme ruïnes te vinden, dodelijke vijanden te verslaan en artefacten uit andere werelden op te sporen, kunnen ze hun eigen individuele verhaal vrij spelen over de strijd tegen The Dominion, een bloeddorstige militaire samenleving.

Op 22 februari kunnen spelers hun krachten in Anthem wereldwijd ontketenen op Origin voor PC, op Xbox One en op PlayStation 4. Leden van Origin Access Premier kunnen de volledige game als eerste onbeperkt op PC spelen vanaf 15 februari. Leden van EA Access en Origin Access Basic krijgen 10 uur speeltijd als onderdeel van de Play First-proefversie.*

Fans die meer over Anthem willen weten, kunnen de officiële website bezoeken en op Twitter en Facebook kijken voor het laatste nieuws en updates.