Destiny 2: The Witch Queen vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar

 • The Witch Queen vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar
 • Season of the Risen lanceert gelijktijdig met The Witch Queen; nieuwe trailer hier beschikbaar
 • Nieuwe raid lanceert op 5 maart, inclusief World First Raid Race

Dinsdag 22 februari 2022 – Bungie lanceert vandaag Destiny 2: The Witch Queen, een nieuw hoofdstuk in de Destiny-franchise. The Witch Queen is het eerste deel in de laatste trilogie van Destiny 2’s “Light & Darkness Saga”. Hierin ontdekken spelers krachtige nieuwe vaardigheden en moeten ze het zonnestelsel beschermen tegen vijanden van de mensheid. Naast de nieuwe uitbreiding markeert vandaag ook de release van Season of the Risen.

In zowel The Witch Queen als Season of the Risen gaan spelers de strijd aan met Savathûn, een Hive-god. Na meer dan een jaar lang de misleidingen van de Witch Queen te hebben ontrafeld, brengen spelers nu het gevecht naar Savathûn in de Throne World, een gloednieuwe bestemming in Destiny 2. Hier komen ze talloze uitdagingen tegen, waaronder de Lucent Brood – Hive-vijanden die nu dezelfde krachten bezitten als de Guardians. In Season of the Risen gaan Guardians een ongemakkelijk verbond aan met Cabal-keizerin Caiatl. Met haar speciale Light-onderdrukkende technologie nemen ze het op tegen het groeiende leger van Light-infused Hive van de Witch Queen.

Destiny 2: The Witch Queen
Savathûn’s bedrog is ontmaskerd en de Guardians bereiden zich voor op een confrontatie met de Witch Queen. Hierin vechten ze tegen haar Light-hanterende bondgenoten en proberen ze de krachten terug te pakken.

 • Lucent Brood: Savathûn heeft haar soldaten de Light-krachten gegeven. Spelers krijgen nu te maken met vijanden die kunnen herrijzen, krachtige (en bekende) Supers kunnen gebruiken en meer.
 • Weapon Crafting: Guardians gebruiken Deepsight om een reeks angstaanjagende wapens te maken en verbeteren. Met dit nieuwe systeem kun je eigen wapens maken met unieke combinaties van shaders, mods en geavanceerde stat pool.
 • The Glaive: Een formidabel wapen dat je van dichtbij en van ver kunt gebruiken. Dit nieuwe type wapen kan ook de speler beschermen door een krachtig energieschild in te zetten.
 • The Throne World: Deze gloednieuwe bestemming in Destiny 2 is de zetel van de macht van Savathûn. Het is een verwrongen wonderland van corruptie en pracht. Guardians gaan hier op zoek naar de waarheid.
 • Wellspring: Een nieuwe matchmade-activiteit vormt het hart van de voortdurende strijd om controle over de Throne World.
 • Nieuwe raid – Vow of the Disciple: Tussen de moerassen van Savathûn’s Throne World ligt een verzonken Piramide. Guardians gaan de samen met hun fireteam de confrontatie aan met het eeuwenoude gevaar dat erin schuilt.

Season of the Risen
Het nieuwe seizoen van Destiny – Season of the Risen – lanceert vandaag gelijktijdig met The Witch Queen. Tijdens dit seizoen gaan spelers samenwerken met Caiatl, de keizerin van de Cabal, om zo de plannen van Savathûn te ondermijnen en de Light-dragende Lucent Brood te bestrijden. Dit seizoen bevat:

 • PsiOps Battlegrounds: Guardians moeten high-ranking Lucent Hive-luitenanten opsporen en gevangen nemen. Met de hulp van Caiatl’s Psions betreden spelers de Mindscape, een psychische dimensie waar gedachten werkelijkheid worden. Doorbreek de horde en versla de luitenanten van Savathûn om de overwinning te behalen.
 • Seasonal Artifact – Synaptic Spear: Gebruik de Spear’s Light-onderdrukkende technologie om toe te treden tot de gedachten van de Witch Queen’s Hive Guardians en hun verbinding met Light te vernietigen. Verbeter de Spear om toegang te krijgen tot krachtige nieuwe mods en je speelstijl aan te passen.
 • Exotic Quest: Onderzoek de Psionische anti-Caiatl propaganda die uit een bunker op Mars komt en ontgrendel de Exotic Grenade Launcher genaamd Dead Messenger. Deze Grenade Launcher genereert drie waves of impact en kan elementaire schadetypes roteren bij het herladen, vergelijkbaar met andere Exotics als Hard Light en Borealis.

Alle Destiny 2-spelers kunnen gratis de Void 3.0-update ervaren. Deze komt tegelijk met de lancering van de The Witch Queen-uitbreiding en Season of the Risen uit. De nieuwe upgrade voegt Aspects en Fragments toe aan de Void-subclass, vergelijkbaar met de Stasis-subclass van Beyond Light.

World First Raid Race op 5 maart
Vlak na The Witch Queen lanceert Bungie ook een nieuwe raid. Deze activiteit is ontworpen voor zes ervaren Guardians die niet alleen hun vechtvaardigheden nodig hebben, maar ook samen moeten werken en schijnbaar onmogelijke uitdagingen op moeten lossen.

De Vow of the Disciple-raid lanceert op 5 maart om 19:00 voor alle bezitters van The Witch Queen-uitbreiding. Bungie start met de lancering van de raid ook een wereldwijde wedstrijd waarin wordt gekeken welk fireteam als eerste de raid kan voltooien. Het winnende fireteam wint speciale World First-kampioenschapsriemen voor elk lid van het fireteam. De officiële bekendmaking van het winnende Word First-team wordt in de dagen na de lancering van de raid bekendgemaakt.

Destiny 2 is free-to-play
Destiny 2 is free-to-play and bevat veel van de nieuwe features die lanceren met de Season of the Risen, inclusief de Void 3.0-subclass-update, Guardian Games 2022 event, toegang tot de intro-missie van The Witch Queen uitbreiding en nog veel meer. Season Pass bezitters hebben toegang tot alle activiteiten met extra premium awards en instant unlocks:

 • Nieuwe wekelijkse missies.
 • Exotic Machine Gun: Grand Overture (direct beschikbaar).
 • Seasonal universal ornament-set per class.
 • Bonus XP, Exotic engrams en meer.

Meer informatie over Destiny 2: