Destiny 2: Lightfall lanceert vandaag wereldwijd

Het voorlaatste hoofdstuk van Destiny 2’s ‘Light & Darkness-saga’ lanceert samen met Season of Defiance en de nieuwe Strand-subklasse

Bekijk hier de trailer voor Season of Defiance

Dinsdag 28 februari 2023 – Bungie lanceert vandaag de nieuwste Destiny 2-uitbreiding genaamd Destiny 2: Lightfall. In de nieuwe uitbreiding nemen spelers op tegen de kwaadaardige krachten van de Shadow Legion, verkennen ze het oppervlak van Neptunes en ontdekken ze een nieuwe subklasse genaamd ‘Strand’. Lightfall is verkrijgbaar voor alle platformen.

In Lightfall moeten Guardians de apocalyps voorkomen door de Witness en zijn nieuwste discipel Calus te stoppen. Spelers komen onder andere in aanraking met de angstaanjagende en geduchte Tormentors. Tormentors maken deel uit van de Shadow Legion en willen verwoestingen aanrichten in de hightech hoofdstad Neomuna.

Spelers krijgen in Lightfall een nieuwe subklasse genaamd Strand tot hun beschikking. Strand geeft de mogelijkheid om de draden die het universum samenbindt te gebruiken, waardoor nieuwe gevechts- en bewegingsmogelijkheden ontstaan. De subklasse geeft elke Guardian-klasse krachtige nieuwe aanvallen die ze op unieke manieren kunnen gebruiken. Zo is er onder andere een nieuwe Grapple-mogelijkheid die de mobiliteit in de game aanzienlijk vergroot.

Het bijbehorende seizoen van Lightfall, Season of Defiance, lanceert op dezelfde dag als de nieuwe uitbreiding. In het nieuwe seizoen komen de Guardians in actie onder leiding van Mara Sov en de Queensguard en trotseren ze de grootste vijanden van de mensheid. De nieuwe seasonal-activiteit voor drie personen heet Defiant Battlegrounds. Hierin gebruiken spelers hun nieuw Awoken-krachten om portalen naar de Ascendant Plane te activeren en de Shadow Legion uit te dagen.

De nieuwe raid lanceert op 10 maart
Kort na de lancering van Lightfall lanceert Bungie een nieuwe raid genaamd Root of Nightmares. Destiny-raids zijn activiteiten voor zes ervaren Guardians. Hierin worden niet alleen de gevechtsvaardigheden van spelers uitgedaagd, maar ook hun vermogen om samen te werken, snel te denken en schijnbaar onmogelijke uitdagingen op te lossen.

Root of Nightmares start voor alle Lightfall-spelers op 10 maart om 18:00 Nederlandse tijd. Met de lancering van de raid start ook de wereldwijde competitie waarbij het eerste fireteam dat de raid voltooit wordt gekroond. Elk fireteamlid van het winnende team wint een unieke World First-titelgordel en de glorie van de World First-titel. Het winnende World First-team wordt in de dagen na de lancering van de raid officieel bekendgemaakt.

Destiny 2 × Among Us
Bungie en Innersloth, de studio achter de succesvolle sociale deductie-game Among Us, hebben vandaag de eerste collectie Destiny-cosmetica in de Among Us-winkel gelanceerd. Naast items gebaseerd op elk van de drie iconische Guardian-klassen (Titan, Warlock en Hunter) bevat de collectie ook cosmetica geïnspireerd op Destiny-personages Osiris, Lord Shaxx, Saint-14, Eris Morn en meer. De items zijn nu beschikbaar in Among Us voor een beperkte tijd.

Lightfall is vanaf vandaag verkrijgbaar voor alle platformen. Kijk voor meer informatie op de officiële website en volg Destiny 2 op TwitterInstagramFacebook en YouTube.