De officiële Formule 1-game, F1® 2020, verschijnt op 10 juli

Vier de 70e verjaardag van F1® met split-screen, de Michael Schumacher Deluxe Edition en Circuit Zandvoort!


Amsterdam, 15 april 2020
 – Codemasters® maakt vandaag bekend dat F1® 2020, de officiële game van het 2020 FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP™, op 10 juli 2020 wereldwijd wordt uitgebracht. De game verschijnt voor het PlayStation®4-computerentertainmentsysteem, de Xbox One-familie van apparaten inclusief de Xbox One X, Windows-pc (DVD en via Steam) en, voor het eerst, op Google Stadia.


Eerbetoon aan Schumacher

In het F1®-seizoen dat Lewis Hamilton het record van zeven wereldtitels kan evenaren, brengt Codemasters® een eerbetoon aan de huidige recordhouder met de F1® 2020 Michael Schumacher Deluxe Edition. Deze speciale versie bevat exclusieve content en zal drie dagen eerder al beschikbaar zijn.
Bekijk hier de aankondigingstrailer: https://youtu.be/sd96C67i8aE


Start een eigen F1®-team

F1® 2020 bevat meerdere nieuwe unieke mogelijkheden voor de F1®-franchise, waaronder ‘Mijn Team’. In dit uitgebreide nieuwe speltype kunnen spelers hun eigen F1®-team opzetten om de strijd aan te gaan met de écht bestaande renstallen van 2020. Deze nieuwe ervaring als coureur én teammanager biedt een unieke kijk in de wereld van F1®.


Zandvoort en Carrièremodus

De racekalender in Mijn Team en de veelgeprezen Carrièremodus geven spelers meer flexibiliteit, met de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende seizoenslengtes. Het is mogelijk om het originele, volledige seizoen van 22 races te volgen, of een kortere versie samen te stellen met 16 of 10 races. Nieuwe toevoegingen zijn er in de vorm van Circuit Zandvoort en Hanoi Circuit.


Split-screen is terug

Voor wie graag met vrienden speelt, keert de mogelijkheid terug om met twee spelers in split-screen te racen. Daarnaast zijn er diverse toevoegingen die nieuwe spelers kunnen helpen om de F1®-beleving nog beter te laten aansluiten bij hun vaardigheden. Deze mogelijkheden vormen aanvullingen op de bestaande beleving van racen in F1® en F2™. Voor liefhebbers van intensief simracen is de race-ervaring nog altijd even uitdagend.


Michael Schumacher Deluxe Edition

Fans die de F1® 2020 Michael Schumacher Deluxe Edition aanschaffen, kunnen in vier iconische auto’s rijden van de legendarische Duitse coureur. Bij deze speciale versie ontvangen fans bovendien exclusieve content, waaronder auto-liveries en speciale items waarmee fans hun coureur kunnen aanpassen zoals een unieke animatie om hun podiumplaats te vieren. De F1® 2020 Michael Schumacher Deluxe Edition bevat deze vier bolides:

  • 1991: Jordan 191
  • 1994: Benetton B194
  • 1995: Benetton B195
  • 2000: Ferrari F1-2000

Daarnaast krijgen fans die de Michael Schumacher Deluxe Edition of de F1® 2020: F1® Seventy Edition pre-orderen of aanschaffen een exclusieve set aan in-game items, om de zeventigste verjaardag van de Formule 1® te vieren.
“F1® 2020 belooft onze grootste en meest vernieuwende titel tot nu toe te zijn,”
aldus Paul Jeal, F1® Franchise Director bij Codemasters. “Onze huidige spelers zullen de nog uitgebreidere verdieping van de gameplay zeker waarderen dankzij de introductie van de gloednieuwe features; Mijn Team en de mogelijkheid om de lengte van een seizoen naar eigen voorkeur én met je favoriete circuits aan te passen. In het jaar waarin Lewis Hamilton zijn zevende wereldtitel nastreeft, brengen we een eerbetoon aan de beste F1®-coureur aller tijden met onze Michael Schumacher Deluxe Edition. Onze community zal dat zeker geweldig vinden.”
“We zijn zelf enorme fans van F1®, dus blijven we graag vernieuwen en speltypes ontwikkelen die spelers nog dichterbij bij de échte sport brengen,”
aldus Lee Mather, F1® Game Director bij Codemasters. “We hebben nu ook nieuwe speltypes toegevoegd waarmee minder ervaren spelers gemakkelijker aan de slag kunnen. Daarnaast keert racen in split-screen terug, zodat je samen met vrienden kunt spelen. Op deze manier verlagen we de drempel zowel op het gebied van moeilijkheidsgraad als tijdsinvestering, zonder daarbij af te doen aan het rijgedrag waar onze spelers met een voorkeur voor simulatie zo van houden.”
Volg het laatste nieuws via Formula 1 game website, Instagram, Twitter, YouTube en Facebook.