DE EERSTE SPEELBARE VROUWENTEAMS VAN NHL22 OOIT – NU VERKRIJGBAAR

REDWOOD CITY, Calif. – 27 Januari 2022 –  Vandaag heeft EA SPORTS voor het eerst in de geschiedenis speelbare vrouwenteams en volledige selecties geïntroduceerd in NHL 22 met de IIHF (International Ice Hockey Federation) Women’s Teams en het World Championship in de nieuwste patch-update. Vanaf vandaag kunnen spelers het ijs op met vrouwelijke iconen, zoals Marie-Philip Poulin en Natalie Spooner van Team Canada; Hilary Knight en Kendall Coyne-Schofield van Team USA, en nog veel meer in diverse modes.

Het was een enorm privilege om mijn digitale schaatsen voor het eerst in NHL 22 onder te binden. Het feit dat ik dat ook nog doe terwijl ik voor mijn land speel, maakt het alleen maar surrealistischer”, aldus Marie-Philip Poulin, aanvoerder van Team Canada. “Vertegenwoordiging is belangrijk, en ik vind het geweldig dat elk jong meisje dat een controller pakt om NHL 22 te spelen kan voelen dat hockey ook een sport voor haar is.

Het IIHF Men’s World Championship is nu ook speelbaar als onderdeel van deze nieuwste update. Er zijn zestien internationale mannenteams en tien internationale vrouwenteams toegevoegd aan NHL 22, die elk kunnen worden gespeeld in diverse game modes, waaronder Play Now, Online VS, Threes Now en Shootout, samen met de betreffende World Championship-modes. De IIHF Men’s and Women’s teams volgen op de introductie van het prestigieuze IIHF World Junior Championship, dat vorige maand is toegevoegd naast diverse federaties, logo’s en uniformen die beschikbaar zijn in Ultimate Team en World of Chel.

“De introductie van deze nieuwste IIHF-content in NHL 22 borduurt voort op de evolutie van de franchise om de groeiende diversiteit van de fans te weerspiegelen”, aldus Sean Ramjagsingh, VP en GM van EA SPORTS. “We zijn zo trots dat we dit geweldige talent uit de hele wereld kunnen laten zien terwijl ze hun Chel-debuut maken, en dat geldt met name voor het internationale vrouwenteam.”

Deze updates komen kort na het debuut in de nieuwste aflevering van de vijfdelige digitale serie Breaking Ice, een samenwerking tussen EA SPORTS en UNINTERRUPTED Canada dat kampioenen van diversiteit in hockey profileert. Deze aflevering, waarin leden van de Canadese en Amerikaanse Women’s National Teams hun werk bespreken om blijvende en zinvolle veranderingen door te voeren in de sportwereld, is hier te zien.

Voor meer informatie over deze nieuwste gratis update lees je de patch notes hier.

NHL 22 is nu verkrijgbaar op de PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4 en Xbox One. Voor meer informatie over EA SPORTS NHL bezoek je www.easports.com/NHL.

Sluit je aan bij de EA SPORTS NHL-community op Facebook en Instagram. Je kunt ons ook volgen op Twitter @easportsnhl.