CODEMASTERS ONTHULT IN-GAME SOUNDTRACK DIRT 5™

Stormzy, The Chemical Brothers, Foals en The Prodigy aanvoerders van all-star line-up

Codemasters® laat fans vandaag alvast kennismaken met de vibe van DIRT 5™ door de officiële in-game soundtrack van de game te onthullen. Los van enkele nog niet aangekondigde pareltjes, telt DIRT 5 nu al 40 tracks uit diverse genres en generaties. Van wereldwijde supersterren als The Killers, The Prodigy en Chaka Khan, tot Britse artiesten die momenteel de muziekscene bestormen, zoals YUNGBLUD, Sea Girls en Broken Witt Rebels. Spelers kunnen een voorproefje op de muziek nemen via de officiële afspeellijst van DIRT 5 op Spotify.

De in-game soundtrack schept een festivalgevoel voor de perfecte off-road-speellijst. Of je nu door ruig terrein ploetert in een rock bouncer of met een Rally GT-wagen over een bevroren meer glijdt, DIRT 5 levert de perfecte achtergrondmuziek om de adrenaline door je aderen te pompen. De soundtrack omvat de volgende artiesten en songs:

Artiest Song
American Authors Microphone [habitat remix]
Arkells Years In The Making
Barns Courtney Fun Never Ends
Car Seat Headrest Hollywood
Chaka Khan Like Sugar
Child of the Parish Thread The Needles Eye
Dinosaur Pile-Up Back Foot
EOB Shangri-La – Spike Stent Edit
Floating Points LesAlpx
Foals In Degrees
Hero The Band Shout
Hockey Dad I Missed Out
Inhaler We Have To Move On
Jamie N Commons Let’s Do It Till We Get It Right
JOHN J PRESLEY Left
MASON Dance, Shake, Move
New Found Glory Hit or Miss
NOISY Oi ATM
Oh The Larceny Check It Out
Pearl Jam Who Ever Said
Sports Team The Races
Starcrawler Home Alone
Stormzy Pop Boy (ft. Aitch)
Tesla Tied To The Tracks
The Academic SUPERLIKE
The Amazons Mother
The Bloody Beetroots + Jet My Name Is Thunder
The Chemical Brothers Bango
THE HARA Friends
The Heavy A Whole Lot of Love
The Killers Caution
The Mysterines Gasoline
The Prodigy Timebomb Zone
THE SHERLOCKS Magic Man
The Shoes Time to Dance (Sebastian Remix)
Twin Atlantic Volcano
Tyler Bryant & The Shakedown Drive Me Mad
Weshly Arms Never Be The Same
WOLFMOTHER Chase The Feeling (feat. Chris Cester)
YUNGBLUD Tin Pan Boy
Codemasters heeft ook de krachten gebundeld met Globe en Universal Music UK voor een officiële soundtrack met nieuwe muziek die exclusief voor DIRT 5 is gemaakt, inclusief nummers van artiesten als Sea Girls, Broken Witt Rebels, High Contrast, NOISY, KOKO, Prospa en Saronde. De OST komt bij de release van de game via muziekstreamingplatformen beschikbaar.

“DIRT 5 zorgt voor innovatie in het race-genre en biedt spelers een next-gen-ervaring die is geïnspireerd door eerdere DIRT-titels,” aldus Stephen Root, VP of Development Creative Services bij Codemasters. “De soundtrack volgt dezelfde principes, met zowel de levendigheid van het nieuwe, als een knipoog naar de vorige generatie met opwindende, verfrissende muziek van wereldberoemde iconen.”

“We zetten met veel plezier onze samenwerking met Codemasters voort,” aldus Greg Turner, Senior Creative Licensing Manager bij Globe, Universal Music UK. “We hebben nauw samengewerkt met de betrokken artiesten om een unieke soundtrack te leveren die je nergens anders zult horen.”

DIRT 5 verschijnt op vrijdag 16 oktober 2020 voor Xbox One, PlayStation 4 en pc, later dit jaar gevolgd door releases voor Xbox Series X en PlayStation 5. Een Google Stadia-versie verschijnt begin 2021. Spelers die de Amplified Edition aanschaffen ontvangen exclusieve content en krijgen drie dagen eerder toegang tot de game. De game ondersteunt zowel Xbox Smart Delivery als een gratis PlayStation-upgrade wanneer spelers overstappen naar respectievelijk de Xbox Series X of PlayStation 5.