Cinekid Festival toegankelijk voor kinderen met een rolstoel

Bio Vakantieoord nieuwe Cinekid Locatie  

Cinekid is deze herfstvakantie te zien in de bioscoop van het Bio Vakantieoord in Arnhem. Het  aangepaste vakantiepark doet van 23 t/m 28 oktober mee aan het kinderfilmfestival. Het Bio  Vakantieoord biedt de films aan voor gezelschappen met gehandicapte kinderen, zodat zij ook  eens op de beste plekken in de bioscoop kunnen zitten. Acteur en Bio Ambassadeur Leendert  de Ridder opent het festival op 23 oktober met een heuse première!  

Cinekid programma  

De Bio Bioscoop draait in de herfstvakantie 4 bijzondere Cinekid films voor kinderen in de  leeftijd van 4 tot 9+ jaar. Dit zijn: De avonturen van Anansi de spin, Wonderlijke WereldenMijn leven is een circus en Kinderen van gescheiden ouders. De films zijn gratis toegankelijk en  worden ieder twee keer vertoond. Per voorstelling zijn er 20 plaatsen beschikbaar. Ga voor de  programmering en om plaatsen te reserveren naar www.biovakantieoord.nl/cinekid

Première met Leendert de Ridder  

Het Cinekid Festival wordt op 23 oktober om 14.00 uur feestelijk geopend door acteur  Leendert de Ridder. Hij is niet alleen ambassadeur van het Bio Vakantieoord, maar zit dit jaar  ook in de Cinekid Jury voor de Beste Nederlandse Kinderfilm. Bezoekers kunnen Leendert, ook  bekend als Mees Kees, het hemd van het lijf vragen en natuurlijk mogen ze ook met hun idool  op de foto! Na de opening draait de film Wonderlijke Werelden. Plaatsen reserveren kan via  www.biovakantieoord.nl/cinekid

Over Bio Vakantieoord  

Het Bio Vakantieoord is een aangepast vakantiepark voor gezinnen met meervoudig  gehandicapte kinderen. De stichting is al in 1927 opgericht door de Nederlandse  Bioscoopbond en dankt daaraan haar naam. Jaarlijks brengen 1900 gezinnen met  gehandicapte kinderen hun vakantie door bij het Bio Vakantieoord. Alle hulpmiddelen zijn er  standaard aanwezig en het park beschikt over een therapeutisch zwembad, een manege én  een bioscoop. Alle hulpmiddelen en aanpassingen maken een aangepaste vakantie enorm  kostbaar. Dankzij giften en donaties kunnen gezinnen met gehandicapte kinderen toch  genieten van een fijne en betaalbare vakantie samen.  

Over Cinekid 

Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van  kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken  presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend  beeld in een taal die kinderen bereikt.  

Maar ook is Cinekid hét internationale platform gericht op kinderfilmproducties om daarmee  het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden.  Cinekid Festival vindt plaats van 13 t/m 31 oktober in het hele land.